Annonce

Politikerløn
6. januar 2016 - 12:01

SF vil ikke støtte Vederlagskommissions forhøjelse af politikerlønninger

SF trækker støtten til kommission, der anbefaler lønstigninger på 15 procent til folketingsmedlemmer og politikere. Enhedslisten kalder lønforhøjelse for 'urimeligt pamperi'.

Den såkaldte Vederlagskommission, der blev nedsat for at undersøge politikeres løn- og pensionsforhold, anbefaler ifølge Politiken at hæve lønnen til folketingspolitikere og ministres med 15 procent.

Folketingspolitikere tjener i dag omkring 660.000 kroner om året, mens ministre hæver mellem 1,17 og 1,46 millioner kroner om året, skriver avisen. Og kommissionens anbefalinger falder ikke I god jord hos SF og Enhedslisten.

SF var ellers blandt de partier, der valgte at nedsætte kommissionen og følge dens anbefalinger. Men partiet trækker støtten efter Politikens afsløring.

- Jeg synes det er fint, at nogle udefra har set på det her, for der er nogle uhensigtsmæssigheder med skattefrie tillæg og meget lange eftervederlagsperioder for ministre. Jeg må bare sige, at med det, I løfter sløret for i dag, så synes jeg ikke, det er inden for skiven, og det er i hvert fald ikke noget, vi så fortsat kan bakke op om,« siger SFs finansordfører Jonas Dahl til avisen.

Hos Enhedslisten mener man, at det er urimeligt, hvis politikernes løn i endnu højere grad stikker af fra den gennemsnitlige borgers.

Afsindige lønninger

- Det er slet og ret urimeligt, hvis vederlagskommissionen fører til, at politikerne giver sig selv en klækkelig lønforhøjelse. Det er grundlæggende forkert, uretfærdigt og hyklerisk, når de samme politikere med den anden hånd skærer i kontanthjælpen, i dagpengene og hæver pensionsalderen for almindelige mennesker, forklarer retsordfører Pernille Skipper i en pressemeddelelse.

Pernille Skipper bemærker desuden, at Vederlagskommissionen anbefaler en lavere pension.

- Det er fint, hvis pensionsforholdene bliver bare lidt mere rimelige. Men det er øjensynligt stadig pensionsforhold, der er langt over, hvad den gennemsnitlige borger får. Det er helt på månen, at det skulle kunne undskylde højere lønninger. Politikere får en rigeligt høj løn i forvejen. Det er noget pamperi, hvis de skal have afsindigt høje lønninger, blot fordi pensionen ikke længere stikker fuldstændigt af fra den almindelige befolknings.

Vederlagskommissionen blev nedsat af den tidligere SR-regering og havde opbakning fra SF, Venstre og de konservative.

Venstre vil stadig følge kommissionens anbefalinger, skriver Ritzau ifølge Information.

LO: besynderligt

LO-formand Lizette Risgaard vil vente med at tage endelig stilling til lønhoppet, indtil kommissionens rapport bliver offentliggjort, forklarer hun til Ritzau.

- Men når det er sagt, så tror jeg, at der er rigtig mange LO-lønmodtagere, der vil finde det besynderligt, hvis man igen skal give sig selv lønstigninger i den størrelsesorden, siger hun til Ritzau ifølge Information.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce