Annonce

Fagligt
29. januar 2015 - 12:01

Ryanair fastholder afvisning af danske overenskomster

Demonstranter krævede arbejde på lige vilkår, da Ryanair holdt pressemøde på Radisson Blu Royal Hotel. LO-fagforeninger varsler sympatikonflikter med flypersonalet.

Det irske flyselskab Ryanair fastholdt på en pressemøde i København torsdag den 29. januar, at selskabet ikke vil indgå overenskomster med danske fagforeninger.

– Det er der intet juridisk grundlag for. Vi er et irsk baseret selskab, der overholder både EU- og dansk lovgivning. Men vi er ikke underlagt den danske model, sagde Ryanairs direktør David O’Brien på mødet.

Flere LO-fagforeninger har i de sidste dage udtalt, at de vil gå i sympatikonflikt med Flyvebranchens Personaleunion, der ønsker overenskomst for de ansatte i Ryanair, der vil arbejde med base i Københavns Lufthavn.

Det kan blandt andet ramme selskabets leverancer af brændstof og håndteringen af opgaver på jorden.

Læs »Ryanair og fagbevægelsen på vej i åben krig« hos DR

På pressemødet ville David O’Brien ikke forholde sig til de problemer. Adspurgt hvad selskabet ville gøre, hvis det ikke at kan få tanket brændstof, lød svaret:

– Det kan jeg slet ikke forestille mig vil ske.

Demonstranter kræver arbejde på lige vilkår

Uden for Radisson-hotellet havde omkring 80 demonstranter trodset vinterkulden og taget opstilling foran hovedindgangen. De var iført orange veste med teksten »Vi slås for den danske model« og havde medbragt bannere med teksten: »Nej til social dumping, ja til lige vilkår«.

Ryanair annoncerede på mødet, at det i efteråret 2015 vil åbne fire nyt ruter fra København, nemlig til Brussels, Madrid, Rom og Stockholm.

I marts måned har selskabet i forvejen annonceret åbning af ruter til London, Milano og Warszawa.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce