Annonce

Aktivisme
21. oktober 2013 - 19:51

Pussy Riot Copenhagen: Danske kendis-statuer støtter ytringsfrihed i Rusland

H.C. Andersen, Tycho Brahe, Georg Brandes og Den Lille Havfrue involveret i sympati-aktion med fængslede Pussy Riot-medlemmer i Rusland

I nattens mulm og mørke er en række statuer i København af blandt andre Gunnar Nu-Hansen, Tycho Brahe, H.C. Andersen, Georg Brandes og Den Lille Havfrue blevet iklædt luchadore-inspirerede elefanthuer, der er blevet et varemærke for den russiske aktivistgruppe Pussy Riot.

Det er en anonym aktivistgruppe, der kalder sig Pussy Riot Copenhagen, der står bag aktionen. Gruppen skriver i en pressemeddelelse, at H.C. Andersen og de andre danske korofæer blev verdenskendte, fordi de turde sige deres meninger højt.

Samme ytringsfrihed kræver Pussy Riot Copenhagen nu i Rusland, hvor to aktivister siddet fængslet siden august måned 2012 efter en Putin-kritisk optræden i en kirke i Moskva.

Som tidligere omtalt på Modkraft har begge fængslede aktivister gennemført kortvarrige sultestrejker i protest mod deres afsoningsforhold.

Læs artiklen »Pussy Riot-medlem sultestrejker« hos Modkraft.

Læs mere om de anholdte Pussy Riot-medlemmers situation hos The voice Project.

I pressemeddelelsen tages der afstand til »Putins udemokratiske Rusland«.

Aktionen kommer på et tidspunkt, hvor også andre Putin-kritiske røster problematiserer vilkårerne for ytringsfrihed i Rusland.

Lige nu sidder 28 besætningsmedlemmer fra Arctic Sunrise og to freelance-journalister således fængslet i Murmansk i det nordvestlige Rusland med en anklage om pirateri hængende over sig som følge af en aktion mod Gazproms olieboreplatform i Arktis.

Læs de seneste nyheder om de fængslede aktivister på Greenpeaces hjemmeside

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce