Annonce

Kendelse
23. januar 2013 - 15:26

Pressenævnet kritiserer Modkraft

Pressenævnets etiske retningslinjer blev overtrådt, da Modkraft sidste år skrev, at den tidligere formand for Dansk Forum, Martin Kasler er nynazist. Nævnet har pålagt Modkraft at bringe et genmæle. 

Pressenævnet udtaler i en kendelse fra den 18. januar kritik af Modkraft og pålægger hjemmesiden at bringe et genmæle fra den tidligere formand for Dansk Forum, Martin Kasler.

Baggrunden er en artikel, som Modkraft offentliggjorde den 12. oktober sidste år, hvori den pågældende person i en billedtekst bliver omtalt som »nynazist« og desuden sættes i forbindelse med hjemmesiden Junikredsen samt gruppen Blood And Honour.

Pressenævnet mener, at de presseetiske regler er overtrådt og skriver blandt andet i kendelsen: »(…) nævnet (finder, red.) det ikke dokumenteret som utvivlsomt korrekt, at [Klager] er nynazist, har været organiseret med medlemmer fra Blood & Honour eller har været administrator for hjemmesiden Junikredsen. Da oplysningerne er egnede til at påføre klager skade af betydning, er han berettiget til at få bragt et genmæle.«

Læs den omtalte artikel »Den Danske Forening: Vi er ikke nazister« hos Modkraft.

»Genmæle fra Martin Kasler.

Den 12. oktober 2012 påstod Modkraft, at jeg er nynazist og har ”været organiseret sammen med medlemmer af den militante nazistiske gruppe Blood And Honour”. Modkrafts påstande er både usande og ærekrænkende.

I modsætning til hvad Modkraft påstår, så administrerer jeg heller ikke bloggen Junikredsen. Jeg driver bloggen Reaktionære Refleksioner.

Pressenævnet har pålagt Modkraft.dk at bringe ovennævnte meddelelse og har kritiseret hjemmesiden for ikke at overholde god presseskik.«

Hele kendelsen fra nævnet kan læses på: www.pressenaevnet.dk.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce