Annonce

Aarhus
26. november 2014 - 15:42

Politiet stopper ny studenterblokade i Aarhus: 19 personer sigtet

Aarhus Universitet satte onsdag politiet ind mod 200 universitetsstuderende, der blokaderede et stormøde om regeringens uddannelsespolitik. 19 personer sigtet for husfredskrænkelse.

Op mod 200 studerende deltog onsdag formiddag i en blokade på Aarhus Universitet af det såkaldte Kvalitetsudvalgs fremlæggelse af deres anbefalinger til en reform af de danske universiteter.

De studerende mødtes omkring klokken 11 ved bygningens hovedindgang samt indenfor ved Stakladen, hvor det udvalgets møde skulle finde sted.  

Ifølge initiativtagerne til blokaden – gruppen ’Et andet universitet’ – så var Kvalitetesudvalgets møde en blåstempling af regeringens politik, som de mener vil gå ud over kvaliteten på deres uddannelse og reducere universiteterne til rugemaskiner for erhvervslivet.

Ledelsen af universitetet svarede igen ved at tilkalde politiet.

Og da flere af de studerende ikke ville flytte sig valgte politiet at sigte 19 personer, der befandt sig på universitetets område for ’husfredskrænkelse’. Ingen blev dog anholdt.

Læs artiklen »Politiet ophæver blokade« hos TV2 Øst.

Trods politiets indgriben resulterede de studerendes protest i at Kvalitetsudvalgets møde blev forsinket i en time, da mange mødedeltagere valgte at vende om, da de mødte en menneskemur, og afvente situationen.

’Et andet universitet’ skriver i en pressemeddelelse, at de betragter onsdagens aktion som »vellykket«, men slår samtidig fast, at politiindgrebet »er et udtryk for den yderst udemokratiske og autoritære tilgang ledelsen har til deres egne studerende.«

Det er anden gang på to dage, at Aarhus Universitet vælger at tilkalde politiet for at stoppe de studerendes protester.

Som tidligere omtalt på Modkraft, så mødte politiet op tidligt tirsdag morgen og smed en håndfuld studerende væk fra rektoratet på Aarhus Universitet, der i seks dage havde været blokeret.

Læs artiklen »Aarhus: Politiet rydder studenter-blokade, næste mål regeringsudvalg« hos Modkraft.

Studerende på Københavns Universitet har annonceret en blokade af Kvalitetsudvalgets møde i København fredag.

Læs mere om begivenheden på facebook her.

Læs hele udtalelsen fra 'Et andet universitet' her (26. november):

Efter en vellykket blokade med gode taler indeholdende masser af kvalitet, valgte AU's ledelse at sætte politiet ind imod deres egne studerende. Omkring 19 studerende blev sigtet for husfredskrænkelse. Ledelsen på AU har valgt at opretholde sigtelsen. Alle studerende opførte sig fredeligt og accepterede roligt sigtelsen hvorefter blokaden blev ophævet. Vi vil gerne understrege kraftigt at politiet absolut intet har at gøre på universitetet! Samtidig vil vi gerne udtrykke vores kritik af ledelsen på af AU for dels at tilkalde politiet og ikke mindst at opretholde sigtelsen i mod en række rolige studerende under en helt fredelig protest. Episoden er et udtryk for den yderst udemokratiske og autoritære tilgang ledelsen har til deres egne studerende. Vores bevægelse er efter to vellykkede blokader kun i fremgang. Vi vil fortsætte vores protester!

NED MED REGERINGENS REFORMER!

POLITIET UD AF UNIVERSITETET!

FOR ET FRIT OG DEMOKRATISK UNIVERSITET!

Besøg 'Et andet universitet' på facebook her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce