Annonce

Attentatet i Søllerødgade
29. april 2013 - 19:33

Politiet genoptager sag om bombedrab

Et ledende medlem af nazistgruppen Blood And Honour stod bag brevbombe i Søllerødgade i 1992, som dræbte en venstrefløjsaktivist, fortæller en tidligere svensk nazist. Den udmelding får nu Københavns Politi til at genåbne sagen.

Københavns Politi har besluttet at genåbne en 21 år gammel uopklaret drabssag fra Søllerødgade i København, hvor et medlem af venstrefløjsgruppen Internationale Socialister blev dræbt af en brevbombe.

Det sker efter, at en afhopper fra den svenske nazistbevægelse er stået frem i Ekstra Bladet og har fortalt, at det efter hans overbevisning, var folk fra miljøet omkring den nazistiske gruppe Blood And Honour, som stod bag attentatet.

Den tidligere svenske nazist siger konkret, at den dansk-tyske Marcel Schilf, der selv døde i 2001, var manden bag attentatet.  

– Vi har fået nogle oplysninger fra Ekstra Bladet, som har talt med en mand, der selv har rettet henvendelse til dem. Han fortæller, at han i 2000 deltog i et møde, hvor andre danske nynazister antyder, at de står bag Søllerødgade-bomben, siger drabschef for Københavns Politi, Jens Møller, til Berlingske og fortsætter:

– Det er oplysninger, der er så konkrete i form af en mand, der stiller sig frem med navns nævnelse og foto og fortæller det her, og det gør, at vi gerne vil kigge på sagen igen med nye øjne, siger han.

Læs artiklen »Politiet genåbner sag om Søllerødgade-bombe« hos Berlingske.

Læs artiklen »Nu genoptages efterforskning af Søllerødgade-drabet« hos Ekstra Bladet.

Læs artiklen »Nazi-afhopper afslører til Ekstra Bladet« hos Modkraft.

Se også linksamlingen »Bombedrabet i Søllerødgade på« Modkraft.

Se dokumentarfilmen »Bombemordet i Søllerødgade«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce