Annonce

13. august 2015 - 11:12

Politi anholder 28 unge for hærværk

Københavns politi har torsdag morgen anholdt 28 personer fra fire adresser i København på mistanke om deltagelse i hærværk under Reclaim the Street-demonstration i weekenden. To unge er desuden mistænkt for hærværk mod bank på Østerbro.

Københavns politi har torsdag den 13. august 2015 anholdt 28 personer, som det mistænker for forbindelse med uroligheder og hærværk under en såkaldt »Reclaim the Streets«-demonstration på Nørrebro i weekenden.

Politiet oplyser, at det omkring klokken 5 morgen har opsøgt i alt fire adresser i københavnsområdet, herunder et venstreorienteret kollektiv i Baldersgade på Nørrebro.

Aktionen er ifølge en talsmand for København Politi indledt på grund af mistanke mod to unge, der er blandt de anholdte, for at have begået hærværk mod en bank på Østerbro i weekenden. De vil ifølge en talsmand for politiet blive fremstillet i et lukket grundlovsforhør i løbet at torsdag.

Politiet begrunder de lukkede døre med efterforskning af en mulig forbindelse mellem hærværket på banken og urolighederne under en Reclaim the Streets-demonstration lørdag nat, hvor der blev smadret ruder hos blandt andet banker og ejendomsmæglerfirmaer og kastet med molotovcocktails på Nørrebrogade og Fælledvej.

Ifølge Modkrafts oplysninger er alle de beboere i kollektivet i Baldersgade, som var hjemme under politiaktionen, anholdt, mens omkring 11 besøgende skal være blevet løsladt igen.

Nogle besøgende blev dog ifølge oplysningerne holdt tilbage i længere tid, nemlig alle der ikke var iført fodtøj – sandsynligvis af hensyn til at politiets ransagning af huset kunne gennemføres uden forvirrede gæster, der ledte efter sko.

En repræsentant for politiet har til TV2 News udtalt, at politiet var overrasket over antallet af personer i Baldersgade-kollektivet.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce