Annonce

Dansk initiativ
6. februar 2013 - 16:02

Palæstina får sit første maratonløb

Palæstina har så meget andet at byde på end konflikt, mener Signe Fischer, som sammen med en veninde arrangerer et internationalt maratonløb i Palæstina.

Den 21. april lyder startskuddet til Palestine Marathon 2013 – det første internationale maratonløb i Palæstina nogensinde.

Bag initiativet står to danske kvinder.

Det drejer sig om Lærke Hein, der ejer natklubben Karrierebar i Kødbyen, samt Signe Fischer, som arbejder for Folkekirkens Nødhjælp og har været udstationeret i Palæstina i knap tre år.

De to veninder fik idéen, da de brainstormede på en event, som kunne danne grundlag for kulturel udveksling mellem Palæstina og resten af verden.

– Vi vil gerne vise verden deres smukke kultur og deres internationale udsyn, trods begrænsninger, fortæller Signe Fischer i en pressemeddelelse.

Se interview med Signe Fischer og Lærke Hein i TV2 Lorry.

Fokus på bevægelsesfrihed

Løbet vil føre deltagerne igennem Betlehems gader, et par flygtningelejre og en olivenplantage. To gange.

– Det har faktisk ikke været muligt at finde en strækning på de 42,195 kilometer, som maratondistancen udgør, uden vejafspærringer, udtaler Lærke Hein.

Maratonruten består derfor af to identiske rundstrækninger.

Udfordringen med at finde en sammenhængende rute understreger, ifølge initiativtagerne, blot løbets vigtigste budskab: At palæstinenserne er frataget retten til at bevæge sig.

Af samme årsag kaldes projektet også »Right to Movement«, hvilket både favner Palestine Marathon og på sigt andre lignende projekter.

Besøg Right to Movements hjemmeside.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce