Annonce

Jagten på PKK
18. september 2012 - 14:09

Otte anholdt for indsamling til kurdisk oprørsgruppe

Otte mænd anholdt og sigtet for »terrorfinansiering«. Politiet mistænker dem for indsamling og formidling af op mod 140 millioner kroner til oprørsgruppen PKK.

Rigspolitiet har tirsdag den 18. september i samarbejde med flere politikredse på Sjælland foretaget anholdelse af otte mænd, der beskrives som primært herboende tyrkiske statsborgere af kurdisk oprindelse i alderen 27 til 71 år. 

De anholdte er mistænkt for de seneste tre år at have indsamlet og formidlet mellem 27 og 140 millioner kroner til den venstreorienterede kurdiske separatistbevægelse PKK, der er på EU's terrorliste.

De otte mænd vil onsdag blive fremstillet i Dommervagten med krav om varetægtsfængsling, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Heri skriver politiet også, at de anholdte er sigtet for »terrorfinansiering« efter straffelovens paragraf 114b, nr. 2, samt at sagen vil blive behandlet bag lukkede døre.

Ifølge politiet udspringer sagen af efterforskningen mod tv-stationen ROJ TV, der sidste år blev dømt for støtte til terror grundet kanalens dækning af konflikten mellem Tyrkiet og landets kurdiske mindretal.

Læs artiklen »Politi optrevler millionstøtte til terror« hos Berlingske.

Læs artiklen »Razzia mod PKK-tilhængere i København« hos DR.

Læs artiklen »PKK indsamler millioner i Vesteuropa« hos Politiken.

Læs artiklen »Massiv kritik af regeringen i ROJ TV-sag« hos Modkraft.

Se også linksamlingen "Kurdistan" med links om Kurdistan, ROJ-TV og den kurdiske kamp for selvstændighed 

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce