Annonce

Venstrefløj
30. april 2014 - 17:10

Ortodokse trotskister skifter navn og stifter ny forening

Socialistisk Standpunkt stifter navn til Revolutionære Socialister og relancerer deres avis mens udbrydergruppe laver ny forening og blad kaldet Socialisten, der skal samle »revolutionære marxister« i Enhedslisten.

Den lille trotskistiske forening Socialistisk Standpunkt hedder nu Revolutionære Socialister og efter sommerferie relanceres foreningens avis under det nye navn 'Revolution'.

Det blev besluttet på en kongres i weekenden den 25-27. april, hvor medlemmerne også blev enige om, at styrke frontorganisationen Marxistiske Studerende på Københavns Universitet ved semesterstart og foreningens ungdomsarbejde generelt.

Det fortæller Jonas Foldager fra Revolutionære Socialister til Modkraft.

Han understreger, at navneændringen ikke afspejler en ændring i den politiske strategi eller holdninger.

– Vi vil gerne have et navn, der klart og tydeligt fortæller, hvem vi er og hvad vi mener. På den måde håber vi at skabe mere klarhed om, at vi er den danske sektion af Internationale Marxistiske Tendens, siger Jonas Foldager.

Læs artiklen »Socialistisk Standpunkt skifter navn!« hos Socialistisk Standpunkt.

Læs mere om Internationale Marxistiske Tendens hos Wikipedia.

Ny forening i Enhedslisten: Socialisten

Navneændringen kommer kort tid efter, at omkring halvdelen af medlemmerne af Socialistisk Standpunkt meldte sig ud af foreningen for i stedet at engagere sig i Enhedslisten.

Udbrydergruppen med Andreas Bülow i spidsen er også tilhænger af den ortodokse trotskistiske tendens 'International Marxistisk Tendens', men ønsker, som tidligere omtalt på Modkraft, at bruge kræfterne på at »opbygge og udvikle« Enhedslisten indefra.

Gruppen har nu stiftet en forening ved navn Socialisten og udsender torsdag den første maj det første nummer af et kvartalsblad med samme navn. 

Formålet med både blad og forening er ifølge Socialistens hjemmeside, at samle »revolutionære marxister« i Enhedslisten.

Besøg Socialisten’s hjemmeside.

Læs artiklen »Udbrydere fra Socialistisk Standpunkt vil ind i Enhedslisten« hos Modkraft.

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce