Annonce

Jagten på PKK
19. september 2012 - 18:20

Omfattende ransagning af Kurdisk Kulturcenter

Formanden for kurdisk venskabsforening Villo Sigurdsson er chokeret efter, at politiet i går slog dørene ind og stormede foreningens lokaler på jagt efter forbindelser til PKK. Protestdemonstration ved retsmøde.

En større politistyrke bragede tirsdag den 18. september klokken ti igennem døren til Dansk-Kurdisk Kulturcenter i Viktoriagade i København og konfiskerede en masse ringbind, fem stationære computere med harddiske, en bærbar computer og musik-cd'er.

I lokalerne holder blandt andre Dansk-Kurdisk Venskabsforening og Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark, Fey-Kurd, til.

Her er man chokeret over politiets voldsomme fremfærd.

– Vi er en kulturforening med over 700 medlemmer. Vi laver kulturelle aktiviteter og underviser i kurdisk folkedans, modersmålsundervisning og musik. Vi arrangerer debatarrangementer. Det er meget ubehageligt, at vi med den her ransagning bliver kriminaliseret og forsøgt mistænkeliggjort, siger Villo Sigurdsson, der er formand for Dansk-Kurdisk Venskabsforening til dagbladet Arbejderen.

Ransagningen fandt sted samme dag, som politiet anholdt otte personer, der er mistænkt for at have samlet penge ind til den kurdiske oprørsbevægelse PKK, og politiaktionen formodes at have forbindelse til denne sag.

Læs artiklen »Kurdisk kulturcenter ransaget« hos Arbejderen.

Læs artiklen »Otte anholdt for indsamling til kurdisk oprørsgruppe« hos Modkraft.

Protest ved retsmøde

Onsdag den 18. september blev de otte anholdte i sagen om økonomisk støtte til PKK fremstillet i grundlovsforhør bag lukkede døre.

Udenfor retssalen demonstrerede omkring 100 mennesker til støtte for de fængslede.

– Vi er overbeviste om, at det er den tyrkiske regering, der har bedt de danske myndigheder om at anholde vores venner, siger en 31-årig kvinde, der hedder Figen, til Politiken og fortsætter:

– Den tyrkiske regering er ude efter alle kurdere, og den vil blot ødelægge det sammenhold, vi kurdere har her i København, fordi det er et sted, hvor vi kan snakke kritisk om den tyrkiske stat.

Det er endnu uklart, om retten vælger at varetægtsfængsle de otte mænd, der alle er sigtet for »terrorfinansiering«.  

Læs artiklen »Kurdere omringer byretten i København« hos Politiken.

Læs bloggen »BADMAN lukker dørene« og deltag i debatten hos Modkraft.

Læs artiklen »Tyrkisk statsterror mod kurderne« hos Autonom Infoservice.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce