Annonce

Kommunalvalg
4. november 2013 - 13:40

Odense: Borgerlige samarbejder med højreekstremister

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i regionen Syd Danmark har indgået et valgforbund med det antimuslimske Frihedspartiet. Antiracister svarer igen med højlydt protest i Odense. Tre anholdt for at afbryde live tv-debat.

Tre borgerlige partiet i Region Syddanmark har indgået valgforbund med det stærkt højreorienterede parti Frihedspartiet i forbindelse med regionrådsvalget, der afholdes samtidig med kommunalvalget den 19. november.

Det drejer sig om Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der har fundet sammen med det lille parti, som udspringer af Fremskridtpartiet og i dag er samlingssted for enkeltpersoner fra yderliggående grupper som Danish Defence League, foreningen Vederfølner og Den Danske Forening.

Læs artiklen »Venstre går i valgforbund med indvandrerfjendsk parti« hos Politiken.

Læs artiklen »Venstre åbner kattelem for ekstremister« hos P77.

Protest mod tv-debat i Odense

Frihedspartiet deltog sammen med de ligeledes stærkt højreorienterede Danskernes Parti, Jylland Først og Frit Danmark i en live tv-debat med de etablerede partier på TV2 Fyn og TV2 Syd søndag.

Der var på forhånd annonceret en moddemonstration fra den antifascistiske del af den lokale venstrefløj, som ikke mener, at man skal gå i dialog med højreekstremister. 

– Vi opfordrer de politiske partiers kandidater til at vende ryggen til fascisterne under valgudsendelsen. Vi opfordrer de ansatte på TV2 Fyn og TV SYD til at holde fagligt møde i stedet for at sende en valgudsendelse med fascistisk propaganda, skriver to medlemmer af Enhedslisten, som stod bag protesten.

Under tv-udsendelsen lykkedes det enkelte demonstranter, at komme helt tæt på studiet og råbe anti-racistiske paroler, så tv-seerne kunne høre protesten.

Tre blev anholdt for happeningen.

Læs artiklen og se klip: »Demonstranter brød ind i live-udsendelse« hos TV2 Fyn.

Læs artiklen »Demonstranter er klar foran OUH« hos TV2 Fyn.

Læs artiklen »Antifascister vil ødelægge Danskernes Partis valgkamp« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce