Annonce

Udnytter tomrum
24. oktober 2012 - 0:05

Nynazister udfordrer Dansk Folkeparti

Det nynazistiske Danskernes Parti udnytter tomrummet på den yderste højrefløj til at stjæle medlemmer hos højreekstremistiske grupper og Dansk Folkeparti.

Som den eneste organisation på den yderste højrefløj i Danmark oplever Danskernes Parti for tiden en stigende tilslutning.

Partiet blev stiftet sidste år af udbrydere fra det danske nazistparti DNSB og har siden haft held til at stjæle medlemmer fra etablerede grupper som Den Danske Forening, Danmarks Nationale Front og Dansk Folkeparti.

Det fremgår af partiets egen hjemmeside, og tendensen bekræftes af det venstreorienterede researchkollektiv Redox, som følger udviklingen på højrefløjen tæt.

– Vi har kunne konstatere et højt aktivitetsniveau fra partiet i hele landet, og de arbejder tilsyneladende på at blive et samlende organ for det yderste højre, udtaler en talsmand fra researchgruppen til Modkraft.

Hverver DF-medlemmer

I marts holdt Danskernes Parti et offentligt møde i hjertet af Aarhus sammen med Den Danske Forening og Danmarks Nationale Front for at diskutere »den nationale bevægelses« udfordringer i »skyggen af Dansk Folkeparti«.

Efterfølgende har flere toneangivende medlemmer fra begge grupper annonceret, at de nu har meldt sig under det ny partis faner og opfordret andre til at gøre det samme.

Læs artiklen »Protest mod møde i Danskernes Parti« hos Modkraft.

Mødet er blevet ført op af en målrettet hvervekampagne rettet mod Dansk Folkepartis medlemmer, og i september dukkede den nynazistiske gruppe talstærkt op ved partiets årsmøde i Herning for at dele løbesedler ud.

Heri argumenterer de for, at Pia Kjærsgaards parti har brudt sine løfter overfor vælgerne, og at Danskernes Parti er den »ægte vare«.

Kampagnen har foreløbig ført til, at et medlem af Dansk Folkeparti er blevet ekskluderet, mens to andre har meldt sig frivilligt ud og er gået ind i Danskernes Parti. 

– Vi er meget opmærksomme på dem (Danskernes Parti, red.), da vi ikke ønsker at have noget med dem at gøre, siger partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm, til Modkraft.

Målet er kommunalvalg

Den aggressive linje overfor Dansk Folkeparti hænger sammen med, at nynazisterne har en erklæret målsætning om at stille op til kommunalvalget i 2013 i flere kommuner.

Modsat andre grupper på den yderste højrefløj i Danmark, så ønsker partiet således ikke at »erobre gaden«.

Man kigger i stedet i retning af sine udenlandske forbilleder i Svenskernes Parti og NDP i Tyskland, der på stemmesedlen er blivet et reelt alternativ til den etablerede parlamentariske højrefløj.

Konceptet bag Danskernes Parti er direkte kopieret fra det svenske søsterparti, som har gode erfaringer med at prioritere en traditionel partistruktur, professionel pressestrategi og nedtoning af de klassiske racistiske og nazistiske symboler og paroler.

Det danske partis ekspansionsmuligheder bliver stimulereret af en omsiggribende lammelse blandt de ledende kadrer i snart sagt alle højreekstremiske grupperinger i Danmark.            

Det seneste eksempel på denne krise er sidste uges nyhed om, at lederen for Danish Defence League trækker sig fra sin post med øjeblikkelig virkning, og at den antimuslimske gruppe samtidig lukker alle deres såkaldte »klubhuse«.   

Læs Modkrafts tidligere omtale af Danskernes Parti og protesterne imod dem:

Læs artiklen »Nyt nazistparti vil kopiere svensk og tysk valgsucces« hos Modkraft.

Læs artiklen »Knipler og peberspray sikrede nazist-møde« hos Modkraft.

Læs artiklen »Viborg: Protest mod nazistisk stormøde« hos Modkraft.

Læs artiklen »Ville angribe antiracister – blev anholdt« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce