Annonce

Medier
10. juli 2013 - 15:28

Nye radioprogrammer skruer op for samfundskritikken

Græsrodsbevægelsen Occupy København har startet en alternativ radiostation, mens Radio 24Syv har fået et ugentligt venstreorienteret debatprogram.  

Samfundskritikken er stigende på det danske FM-bånd. 

To nye radioprogrammer er i juli måned åbnet med et erklæret formål om, at sætte samfundsudviklingen til kritisk debat og give ordet til venstrefløjen.

Radio24Syv præsenterede den 1. juli »Danmarks eneste venstreorienterede debatprogram« med titlen Det Røde Felt, hvor den tidligere Politiken-kommentator Lars Trier Mogensen hver uge er vært for to timers »direkte, kritisk, konstruktivt debatprogram, med klar slagside til venstre«.

– Vi synes, vi set i helikopterperspektiv manglede et rødt program og har været på udkig efter mulige værtsemner til det. Da Lars Trier Mogensen blev ledig, var det oplagt for os at prøve ham af. Vi kom med oplægget, men det viste sig, at han holder meget af taleradio og allerede havde en radiovært i maven, siger programchef på Radio24syv, Mads Brügger, til MediaWatch.dk.

Læs mere om og hør Det Røde Felt på Radio24Syv's hjemmeside.

Opgør med »nosseløse journalister«

Det Røde Felt nåede dog kun at være »Danmarks eneste« debatprogram for venstreorienterede i en uge.

Mandag den 8. juli åbnede aktivister fra den kapitalisme-kritiske græsrodsbevægelse Occupy Danmark nemlig »Occupy Copenhagen Radio«, som sender fire timer live hver anden mandag (i lige uger).

Programmet kan høres i hovedstadsområdet på Radio Karens frekvens 98,9 MHz og bliver samtidig live-streamet på YouTube til resten af verden.

I en programerklæring på bevægelsens facebook-side, kan man læse, at aktivisterne arbejder for at »genoplive demokratiet og opløse den globale magtelites jerngreb på handlingslammede politikere og nosseløse journalister i mainstream medierne«.

Besøg Occupy Copenhagen Radios hjemmeside.

Besøg Occupy Danmarks facebook-side.

Læs artiklen »Occupy-bevægelsen lider af konspirationsteorier « hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce