Annonce

Udland
23. september 2013 - 17:09

Nazi-drab udført per ordre

Knivdrabet på den venstreorienterede og antifascistiske rapper Pavlos Fyssas tirsdag den 17. september ser ud til at være sket på ordre fra topmedlemmer af det neonazistiske parti Golden Dawn. Medlemmer begynder at fortælle om Golden Dawns organiserede kriminalitet.

Drabet på Pavlos Fyssas er tilsyneladende sket på ordre fra toppen i det neonazistiske parti Golden Dawn.

Det skriver nyhedssitet Grreporter.info.

Sitet henviser til græsk politis registreringer af telefonsamtaler umiddelbart op til drabet på rapperen og antifascisten omkring midnat tirsdag den 17. september.

Parlamentsmedlemmet Yiannis Logos havde her ifølge politiundersøgelser to telefonsamtaler med den lokale leder af Golden Dawn i Nicaea, Goerge Patelis, mens Patelis på sin side havde mindst tre telefonsamtaler med drabsmanden, George Roupakias. Drabsmanden selv havde 16 telefonsamtaler op til overfaldet og mordet på Pavlos Fyssas.

Læs mere i artiklen »The murder of Pavlos Fyssas - by order from high quarters« hos grreporter.info

Beskyldningerne underbygges af et interview med et tidligere Golden Dawn-medlem, der fortæller om kommandoveje og organisering af partiet i åbne og lukkede strukturer.

De lukkede dele af partiets aktivitet udføres udelukkende af betroede mænd, der er underordnet en stram hierarkisk kommandostruktur.

– Hvis man vil være medlem, skal man først og fremmest have deltaget i et par aktioner, og man bliver derefter vurderet, om man kan komme med i en åben celle. Man kan herefter fortsætte længere op af rangstigen, og hvis de synes man gør det godt, får man lov til at komme ind i en lukket celle, fortæller det tidligere medlem. 

Aktiviteterne i de lukkede strukturer holdes strengt hemmelige og består blandt andet af angreb på immigranters bosteder, hærværk, graffitimaling og overfald på immigranter.

Finansieringen af aktiviteterne foregik blandt andet gennem indsamling af beskyttelsepenge fra indvandrergrupper, omsætning af nødhjælp til penge og ved at lade indsamlede pengemidler flyde i egne lommer.

Læs artiklen »The confession of a former member of Golden Dawn« hos grreporter.info

Op til en domstolprøvelse af fængslingen af George Poupakias lørdag den 21. september meldte tre tidligere Golden Dawn-medlemmer sig villige til at fortælle om Golden Dawns hemmelige aktiviteter.

Forlænget varetægt

George Roupakias fik ved en domstolsprøvelsen forlænget sin varetægtsfængsling. Ved en afhøring i retssalen sagde han, at han havde handlet i selvforsvar og han nægtede at have andet end overfladisk kontakt til Golden Dawn.

Læs artiklen »Evidence against Golden Dawn mounts as murder suspect is remanded in custody« hos Ekathimerine.com 

Efter mordet på Pavlos Fyssos har den græske regering udtalt, at den overvejer at forbyde det nynazistiske parti.

Golden Dawn nægter at have haft noget med knivdrabet at gøre.  

Læs også Modkraft-artiklen »Grækenland: Antifascistisk rapper knivdræbt af Golden Dawn-medlem«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce