Annonce

Højreradikalisme
27. august 2012 - 9:38

Næstformand ekskluderet for voldsforherligelse

Næstformanden for Dansk Folkeparti på Sorø afsløret i at forherlige vold mod indvandrere på internettet under falsk navn. Nu er hun ekskluderet.

»Der er sket en kraftig stigning i volden mod indvandrer i Grækenland. Dejligt at se. Håber at Grækenland kan blive et dejligt sted at holde ferie igen«.

Sådan skrev næstformanden for Dansk Folkeparti i Sorø, Ida Margrethe Tronhjem, under pseudonymet »Margrethe Blå« den 15. august på Facebook .

Udtalelsen er offentliggjort på en fanside for den højreekstremistiske gruppe Stop Islamiseringen af Danmark, og allerede få dage efter kan den antiracistiske nyhedshjemmeside P77 afsløre hvem, der gemmer sig bag det falske navn.

Læs artiklen »Dæmoniserer DF-politiker muslimer på Facebook under falsk navn?« hos P77.

Smidt ud af DF

Ida Margrethe Tronhjem har efterfølgende bekræftet, at det er hende, som står bag den falske profil og de rabiate udtalelser.

Sagen fører nu til, at næstformanden er blevet ekskluderet fra Dansk Folkeparti.

– Det er klart, at hvis man skal være medlem af DF, så må man også have nogle holdninger, der flugter med partiets. Det havde hun ikke, og så er det bedre, at hun finder et andet sted, der bedre repræsenterer hendes holdninger, siger Carl Christian Ebbesen, der er organisatorisk næstformand for Dansk Folkeparti til BT.

Læs artiklen »DF smider næstformand ud for racisme« hos BT.

Læs artiklen »Dansk Folkeparti smider lokalpolitiker ud for muslimhad på Facebook« hos P77.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce