Annonce

Medier
16. juli 2013 - 14:17

Modkraftredaktør vinder essay-konkurrence

Modkrafts kulturredaktør har skrevet et »brev fra fremtiden«, der har vundet utopikonkurrence udskrevet af venstrefløjstidsskriftet Det ny Clarté.

Venstrefløjstidsskriftet Det ny Clarté har i juli måned offentliggjort resultatet af en essaykonkurrence, der blev udskrevet i januar. Konkurrencen gik ud på at skrive et essay om utopier for at lære venstrefløjen at tænke positivt, kunne Anton Thorell Steinø, medlem af tidsskriftets redaktion, fortælle Modkraft i januar 2013.

Læs Modkraftartiklen »Venstrefløjen skal lære at være positiv«

Vinderessayet er skrevet af Modkrafts kulturredaktør Kim Ingemann. Det er dog ikke veneration for venstrefløjens internetavis, der er motiveringen  – alle indsendte essay er blevet bedømt uden kendskab til skribenternes identitet.

Kim Ingemanns essay har form at et brev fra fremtiden – sendt tilbage til nutiden med det erklærede formål at åbne nye mulighedsrum for større social lighed, menneskelige udfoldelsesmuligheder og omstilling til bæredygtige produktionsformer.

Essayet kan læses på Det ny Clartés hjemmeside – men også her på Modkraft. Pil Christensen, Modkraft-blogger og medlem af den jury, der har bedømt indsendte bidrag til Clartés konkurrence, har den 16. juli skrevet en blog, hvor hun fortæller hvorfor bedømmelsen er faldet ud, som den er – og hvor Kim Ingemanns indlæg, »Brev fra fremtiden«, optrykkes nedenfor.

Læs Pil Christensens blog – og vinderessayet her

Bedømmelsesjuryen har også udpeget et essay, der er tildelt en andenplads i konkurrencen. Det er skrevet af Rune Peter Wingård og Mikkel Kjær i fællesskab – og essayet, der har titlen »En vision for Danmark, er en opstilling af seks forslag til samfundsomlægninger, der kan løse nutidens sociale, økonomiske og økologisk udfordringer.

Wingård og Kjærs essay er endnu ikke offentliggjort, men vil blive publiceret senere på sommeren på Det ny Clartés hjemmeside.

Ud over æren er de to essays blevet belønnet med henholdsvis 5.000 og 2.500 kroner.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce