Annonce

Ferie
13. juli 2012 - 17:57

Modkraft på sommerblus

Frem til den 13. august holder Modkrafts daglige redaktion sommerferie. Det sker efter en omfattende omlægning af sitet, debut på Twitter og lancering af to nye redaktioner.

Den daglige redaktion på venstrefløjens internetportal Modkraft.dk smider fredag den 13. juli arbejdstøjet og træder ud på den anden side af skærmen, for at få lidt kulør og lade batterierne op.

Nysgerrige læsere vil stadig kunne nyde enkelte opdateringer i sektionerne ligesom livet på blogs og i Tidsskriftcenteret fortsætter uafhængigt af journalisternes sommerferie, der varer frem til mandag den 13. august.

Besøg Modkrafts blogs her. 

Besøg  Tidsskriftcentret her.

Forud er gået et halvt år med store ændringer på hjemmesiden i form af en omlægning af hele sitet til et nyt styresystem samt oprettelsen af to helt nye redaktioner – »Politisk Økonomi« og »Miljø«.

Omlægning fuldført

Efter måneders forberedelse og endnu længere tids overvejelse blev alt indhold på Modkraft.dk den 1. marts flyttet fra det simple styresystem Spip til det topmoderne open source CMS-system Drupal.

I løbet af et hektisk og nervepirrende døgn, der lagde sig op af femårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, blev portalen fremtidssikret i en operation, som i dag fire måneder senere er erklæret for fuldført.  

Det fortæller tovholder i den til anledningen oprettede omlægningsgruppe, kulturredaktør Kim Ingemann.

– Vi mangler stadig at lande Tidsskriftcenteret fuldstændig i det nye system samt at lave noget grafisk finpudsning på forsiden og andre steder. Men ellers er omlægningen faktisk færdig, siger Kim Ingemann.

I samme åndedrag opfordrer han læsere og brugere af sitet til at skrive en mail til kim@modkraft.dk, hvis de efter at have opdateret deres browser stadig oplever tekniske problemer. 

Så vil teknikerne i udviklingsgruppen – der har overtaget faklen efter omlægningsgruppen – kigge på sagen.

Læs artiklen »Undskyld vi roder« hos Modkraft.

Fokus på økonomi og miljø

Midt i det højteknologiske byggerod sprang en ny blomst ud i Modkraft-universet.

Miljø-redaktionen, der tæller fem medlemmer med en bred berøringsflade på venstrefløjen, har siden marts løbende offentliggjort baggrundsartikler og kommentarer om aktuelle klima- og miljøspørgsmål.

Blandt redaktionsmedlemmerne er Tannie Nyboe, der var talsperson for det internationale aktivistnetværk Climate Justice Action i forbindelse med klimatopmødet COP15 i København.

Besøg Miljø-redaktionen her.

Den 15. juni udvidede universet sig yderligere.

Redaktionen Politisk Økonomi blev her lanceret med en ambition om at give ny-liberalismens økonomiske bagmænd kvalificeret modspil på egen banehalvdel.

Tre økonomer og en EU-ekspert producerer kontinuerlige stikpiller om dansk, europæisk og global økonomi ud fra en kritisk vinkel i forhold til gængs økonomisk teori, som der står i redaktionens præsentation. 

Læs artiklen »Vil trække bukserne af finansfyrsterne« hos Modkraft.

Besøg Politisk Økonomi her.

Twitter, kom ind

Det var også i den første halvdel af 2012, at Modkraft for alvor hoppede med på Twitter-bølgen. 

Portalen har faktisk haft en ubemandet konto på det sociale medie i årevis, men i april blev Mikkel Skov Petersen udnævnt til Twitter-redaktør.

– Det er vigtigt at være tilstede på Twitter, fordi det er mere åbent for debat og dialog end for eksempel Facebook. Det er muligt at komme i kontakt med folk, som ikke normalt læser Modkraft og blive en del af samtalen med politikere, journalister og andre meningsdannere, fortæller Mikkel Skov Petersen, der også er skribent og blogger på Modkraft.

I dag følger knap 900 mennesker med i opdateringerne på Modkrafts Twitter-profil.    

Besøg Modkraft på Twitter.

Læs artiklen »Modkraft udnytter ikke Facebook« hos Modkraft.

Besøg Modkraft på Facebook.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce