Annonce

Medier
18. oktober 2013 - 12:33

Modkraft lancerer kampagneside for demokrati i Honduras

Modkraft og Enhedslisten indleder samarbejde om støtte til venstrefløjspartiet Libre i Honduras ved præsident-, parlaments- og lokalvalg den 24. november. Formålet er at sikre fredeligt og fair valg, også for venstrefløjen.

Den 24. november 2013 er der valg i det mellemamerikanske land Honduras. Det sker fire år efter et militærkup afsatte den folkevalgte præsident Manuel Zelaya fra Det liberale parti.

Kuppet reetablerede et konservativt godsejerstyre med udbredt undertrykkelse og overgreb.

Men landets opposition har fortsat stor folkelig opbakning, også selv om fagbevægelse, sociale bevægelser og den organiserede venstrefløj er mål for utallige menneskeretsovergreb.

Ved valget den 24. november opstiller venstrefløjspartiet Libre med Xiomara Castro som præsidentkandidat - og hun har ifølge meningsmålinger en rimelig chance for at blive valgt som landets næste præsident.

Men den politiske undertrykkelse intensiveres efterhånden som valget nærmer sig.

– Libre er udsprunget af modstandsbevægelsen mod statskuppet for fire år siden som en slags parlamentarisk gren, forklarer Hilde Hylland, fra Enhedslisten.

– Det er første gang at befolkningen i Honduras har en rimelig chance for at bryde med det topartisystem, der hidtil har domineret Honduras. Libre står stærkt i meningsmålingerne, og Castro har en fair chance for at vinde, siger hun.

– Men det meget farligt at være profileret medlem af Libre. Flere lokale repræsentanter er blevet slået ihjel i det sidste halve år. Derfor er det vigtigt, at der skabes international opmærksomhed om situationen for at sikre en fair valgkamp og et retfærdigt valg, siger hun.

Op til valget lancerer Modkraft derfor i samarbejde med Enhedslisten og Libre en kampagneside. For at sikre mere end dansk opmærksomhed er siden fortrinsvis skrevet på engelsk.

Umiddelbart op til valget vil Modkraft have journalistisk dækning af nyheder direkte fra Honduras.

Besøg kampagnesiden »Time for Democracy in Honduras«

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce