Annonce

Køb hash uden stress
4. januar 2013 - 17:47

Mobil-app mod »politi-hetz« på Christiania

Politiets indsats mod hashhandel har udviklet sig til chikane af almindelige mennesker, mener initiativtagerne til en gratis mobil-applikation, som giver besked når »osten« er på Christiania.

Københavns Politis offensive strategi mod hashhandel på Christiania har fået karakter af ren chikane mod almindelige borgere og turister, som besøger fristaden for at nyde en joint eller købe et gram hash.

Sådan lyder kritikken fra 27-årige Thomas Rhes, som sammen med en kammerat har sat sig for at udvikle en gratis applikation til mobile platforme, der advarer »alle fredelige hashrygere om, hvornår der er Ost (politi, red.) på og omkring Christiania«.

Den kommende 'Christatus App' er lavet i samarbejde med Facebooksiden »Politi razzia på Christiania?«, som siden oktober sidste år har formidlet informationer til og fra sidens flere end 4.000 fans om politiets færden på fristaden. 

– Dette er det naturlige skridt, vi må tage i fællesskab for at passe på hinanden og for at tage afstand til den hetz, som Københavns Politi kører mod Christianias gæster og turister, siger Thomas Rhes til Modkraft om initiativet.

Besøg Christatus App'ens hjemmeside.

Besøg gruppen »Politi razzia på Christiania?« på facebook her.

Træt af visitationer og bøder

Københavns Politi søsatte i september sidste år en skærpet indsats overfor hashandel på Christiania.

Det har ført til flere tilfælde af voldelige sammenstød mellem folk med relation til hashhandlen i Pusher Street og ordensmagten.

Senest i denne uge måtte en betjent trække sin tjenestepistol, ligesom der blev smidt en større mængde tåregas ind på fristaden, da politiet blev angrebet med sten og fyrværkeri i forbindelse med en razzia.

Læs artiklen »Politiet angrebet under fyrværkeri-razzia på Christiania« hos Information.

Læs artiklen »Politiet optrapper kampen mod hashhandel på Christiania« hos Politiken.

Folkene bag den kommende app'en mener, at jagten på hashpushere har taget overhånd og skaber en masse usikkerhed og problemer for de besøgende på fristaden.

– Mig og min ven er kommet på Christiania i over 10 år, og vi er efterhånden blevet trætte af den stil, politiet har kørt igennem en længere periode med at hæve bødestraf, sænke den kriminelle lavalder, for derefter at hæve den igen, visitationszoner i København og senest Task Force Pusherstreet og den generelle chikane af brugere af Christiania, fortæller Thomas Rhes.

Læs artiklen »Chefjurist: Politiet gik over stregen i metro-razzia« hos BT.

For at oplyse brugerne af Christiania om deres rettigheder i mødet med politiet, indeholder Christatus app'en også såkaldte Actioncards lavet i samarbejde med tidligere politibetjent Lars Kragh Andersen, som driver hjemmesiden Frihedsaktivisten.dk.

Allerede i dag kan man få informationer om politiet via facebookgruppen »Politi razzia på Christiania?« til en mobiltelefon med internet, men for at den nye applikation skal fungere optimalt, skal den kunne downloades via en konto hos Apple, Google og Windows.

Det koster 1.300 kroner at oprette og der er derfor startet en online-indsamling, for at projektet kan lykkedes.

Støt indsamlingen til Christatus App'en her.

Se Christatus App'en på facebook.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce