Annonce

KontradoxaBaggrund, analyse og kronikker
kommentar
14. januar 2013 - 13:56

Mit SF

De, der melder sig ud af SF, siger, at de ikke kan "se sig selv" i SF. Men hvad vil det sige at "se sig selv" i et parti?

Hen over julen har nogle dygtige medlemmer og fantastiske mennesker og kammerater forladt SF, nogle har forladt tillidsposter, mens andre har meldt sig helt ud af partiet. 

Det sker ikke for mig! SF er mit parti, og jeg har tænkt mig at blive til det sidste åndedrag.

De fleste af dem, der melder sig ud, begrunder det med, at de ikke længere ”kan se sig selv i SF”.

Det kan jo lyde som en udmærket grund, men hvad betyder det egentligt at kunne se sig selv i sit parti?

Man kan ikke være enig med alt hvad et parti mener, alt hvad et parti står for, og alt hvad et parti gør. Det er der ingen der kan.

Jeg kan se mig selv i SF

Jeg er enig i SF’s grundlæggende marxistiske analyse af det samfund, vi lever i. Danmark er et klassesamfund, hvor klassernes interesser har stor betydning for, hvordan vores samfund fungerer, og hvorfor vores samfund er, som det er.

Danmark er et land, hvor alle ikke har lige muligheder, og det er uretfærdigt. Danmark er et land, hvor magt og resurser er ulige fordelt, og det er uretfærdigt.

Jeg er enig i SF’s socialistiske menneskesyn. De sidste 10 år har individualiseringen fået ben at gå på i Danmark, og unge som gamle giver sig selv skylden for manglen på succes. Det presser mennesker og gør deres liv sværere, end det burde være.

SF’s laver politik med mennesker i fokus – ikke staten i fokus, ikke for at aktionærerne kan maximere deres bundlinjer og ikke med de store virksomheder i fokus, ikke med mærkelige samfundsfagsbegreber i fokus

Jeg har brug for SF

At være socialist og at have et socialistisk menneskesyn betyder, at man ikke tror på, at man kan løse alle verdens problemer alene.

Man har brug for andre mennesker til at ændre verden sammen med en. Man har brug for hjælp, råd, vejledning men ikke mindst har man brug for at løfte i flok. Man tror på fælleskabet mellem mennesker, og at det er i fælleskabet vi er stærkest.

Det er derfor, vi melder os ind i partier. Ikke fordi vi er enige om alting. Men fordi vi har brug for folk at diskutere med, at samarbejde med og at løfte sammen med.
Når man samarbejder (også internt i partier, hvor man er enige om mange af de grundlæggende ting), opstår der konflikter og uenigheder, inden man finder de fælles løsninger, der bliver SF’s politik. 

SF er det parti i Danmark, der med en socialistisk analyse, med et socialistisk syn på verden, kæmper for at skabe mere lighed mellem folk.

SF er det parti i Danmark, der gør dette og tør at samarbejde med andre partier, også selvom det betyder, at man ikke får al sin politik igennem. SF er et parti, der tør at søge indflydelse for at ændre vores samfund til et bedre samfund.

Der er plads til mig i SF

Jeg er tit uenig med SF’s politik. Jeg ved, hvad det vil sige at være i mindretal. Men jeg kæmper for, at SF’s medlemmer bliver enige med mig.
Det er ikke kun småting, jeg er uenig med SF om.  Jeg er uenig i analysen af, hvordan vi skaber fred mellem folk i verden. Jeg er uenig i, hvordan vi skal samarbejde med de lande, der ligger omkring Danmark.

Jeg er uenig i, at man kan bryde med de universelle principper for velfærdsstaten. Jeg er uenig i, hvordan vi skal kommunikere vores politik i medierne. Jeg er uenig i, hvad der gør en god minister.

Det var bare for at nævne nogle ting.

Jeg er i mindretal på de her områder. SF - og her er det naturligvis SF’s medlemmer, jeg taler om - har gang på gang givet flertal til at gennemføre politik og strategi, som jeg er uenig i, men der er stadig plads til mig.

Der er plads til mig, fordi jeg er enig i SF’s grundlæggende syn på samfundet, og der er plads til mig, fordi jeg debatterer og påvirker SF’s holdninger alt, hvad jeg kan.

SF er mit parti

Der er ingen andre partier i Danmark, der tror på en socialistisk forandring af Danmark, og som er villig til at lægge de kræfter i at bevæge os i den rigtige retning, som det kræver.

SF er også mit parti, fordi det giver mig pladsen til at udfolde mine politiske holdninger i samarbejde med andre, sådan at der kan udvikles socialt ansvarlig politik, der skal forandre Danmark til et bedre sted at vokse op og leve sit liv.

Gitte Velling studerer statskundskab ved Århus Universitet. Hun er koordinator for Jobpatruljen Østjylland, Fremtidsfighter, Landsledelsesmedlem i SF Ungdom, bestyrelsesmedlem SF Århus N samt byrådskandidat for SF Århus.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce