Annonce

Skifergas
11. juli 2014 - 14:58

Miljøklagenævnet sætter skifergasboring på standby

Græsrodsaktivister glæder sig over, at en klage til Natur- og Miljøklagenævnet har sat en midlertidig stopper for boring efter skifergas i Nordjylland. Ny klagesag på vej.

Den omstridte boring efter skifergas i undergrunden i Frederikshavn Kommune bremses nu midlertidigt af Natur- og Miljøklagenævnet, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Ifølge klagenævnet er tilladelserne givet på et for tyndt grundlag og byrådet skal nu behandle sagen igen, hvilket formentlig vil tage flere måneder.

Hos græsrodsnetværket Skifergas Nej Tak glæder man sig over afgørelsen.

– Det er en sejr, men vi har ikke fundet den store flaske champagne frem. Det er lykkedes at sætte en kæp i hjulet på projektet, men vi ligger ikke våbnene ned endnu, siger Jan Rosenkrantz fra netværkets afdeling i Nordjylland til Modkraft.

Læs artiklen »Fodfejl spænder ben for skifergasboring« hos Information.

Ny klagesag på vej

Som tidligere omtalt på Modkraft, så vedtog et byrådsflertal i Frederikshavn i slutningen af juni trods lokale og nationale protester, at give det franske energiselskab Total grønt lys til at lave en testboring efter skifergas i Dybvad.

Udvinding af skifergas er kontroversiel fordi den ifølge en række eksperter blandt andet risikere at medfører udledning af giftige kemikalier i grundvandet.

Læs artiklen »Frederikshavn byråd godkender skifergas-boring trods protester« hos Modkraft.

Af samme grund har en anden miljøgruppe, Netværk til Oplysning om Skifergas (NOS), også klaget til Natur- og Miljøklagenævnet.

NOS mener nemlig ikke, at miljøkonsekvenserne af skifergas er blevet vurderet grundigt nok inden Total fik lov til at bore efter skifergas.

Det vil tage et par måneder for nævnet, at tage stilling til klagen og med den seneste afgørelse er der udsigt til, at hele boringsprojektet kommer til at stå stille i en rum tid.  

– Forsinkelsen gør at vores klage har en chance for at blive hørt, inden Total går i gang med at bore efter skifergas, vurderer Carsten Cederholm, der er formand for NOS.

Det betyder samtidig, at en annonceret protestlejr i området omkring testboringen er udsat på ubestemt tid.

Læs artiklen »Demonstration imod skifergas i København« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce