Annonce

Solidaritet
14. november 2014 - 11:42

Mexicansk kidnapningssag giver fortsat uro: Demonstration i København

Mexicanere bosat i Danmark går på gaden for at vise solidaritet med de 43 forsvundne lærerstuderende og deres pårørende, og for at vise støtte til de folkelige protester, der skyller ind over Mexico i vrede over sagen.

For anden gang siden seks lærerstuderende blev dræbt og 43 andre bortført af politiet og narko-ganstere i den mexicanske by Iguala i slutningen af september, er der indkaldt til protest- og solidaritetsdemonstration i København.

Det sker i lyset af voldsomme uroligheder og demonstrationer flere stedet i Mexico, som en reaktion på, at landets statsadvokat har oplyst, at de 43 lærerstuderende ifølge deres kilder er dræbt og brændt.  

Denne gang er det en gruppe privatpersoner med mexicanske rødder, der står bag initiativet, som finder sted lørdag eftermiddag på Rådhuspladsen i København, hvor der vil være taler og musik.

– Fra vores del af verden er vi nødt til at udtrykke vores solidaritet med de modige mennesker der er gået på gaden for at forlange retfærdighed ,og medfølelse for de forsvundne studerendes familier. Vi er også nødt til at gøre det klart for den mexicanske stat at vi, ligesom mange andre verden over, holder øje med hvad der foregår og at deres handlinger endnu en gang afspejler deres ligegyldighed over for døden og deres foragt for befolkningens liv, skriver initiativtagerne i deres indkaldelse.

Læs artiklen »Crisis in Mexico: The Protests for the Missing Forty-Three« hos The New Yorker.

Læs om begivenheden »Demonstration in solidarity with the 43 teacher students from Ayotzinapa, México« i Modkrafts kalender.

Stadig ingen lig identificeret

Som tidligere omtalt på Modkraft, så har sagen om de 43 lærerstuderende, der den 26. september blev anholdt i forbindelse med en demonstration og udleveret til medlemmer af et lokalt narkokartel, skabt en større politisk krise i Mexico.

Torsdag blev borgmesteren i Iguala, Jose Luis Abarca, formelt sigtet for at være ansvarlig for beslutningen om at anholde og udleveringen af de lærerstuderende samt for det formodede massedrab, som efterforskere og retsmedicinere stadig arbejder på fuldt at opklare.  

Læs artiklen »Former Iguala Mayor Formally Charged With Murder in Mexico« hos TeleSur TV.

Mens tre anholdte medlemmer af narkokartellet Guerreros Unidos (United Warriors) har fortalt, at de skød og brændte de 43 studerende, så har et uafhængigt forskerhold fra Argentina afvist, at lig-rester fundet på det formede gerningssted stammer fra de savnede studerende.

Læs artiklen »Remains Found Don't Belong to Ayotzinapa Students« hos TeleSur TV.

Imens tager protesterne til flere stedet i Mexico.

Mens guvernøren i delstaten Guerrero har trukket sig, så lyder der nu krav om at præsidenten går af.

Regeringspartiets kontor i delstaten er ligesom den lokale parlamentsbygning blevet stukket i brand, mens også parlamentsbygningen i hovedstaden Mexico City er blevet forsøgt stormet og angrebet med brandbomber.

Læs artiklen »Buildings Torched as Civil Unrest Sweeps Mexico« hos TeleSur TV.

Læs artiklen »Mexican police injured in Acapulco during protests over student massacre« hos The Guardian.

Se tv-indslaget »Mexico Burns as Outrage over Student Disappearances Sparks Protests Against State-Backed Violence« hos Democracy Now.

Se også tv-indslaget »Are Mexico's Missing Students the Victims of U.S.-Backed Drug War?« hos Democracy Now.

Læs Modkrafts tidligere omtale af sagen her:

Læs artiklen »Mexico: Narkobande indrømmer massemord på forsvundne studerende« hos Modkraft.

Læs artiklen »Danske aktivister presser Mexico i kidnapningssag« hos Modkraft.

Læs artiklen »Kidnapningssag i Mexico: Guvernør går af, borgmesteren er hovedmistænkt« hos Modkraft.

Læs artiklen »Massedrab på mexicanske studenter mødes med protester« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce