Annonce

Antiracisme
23. juni 2015 - 15:54

Mangfoldighedsaktivister indkalder til demonstration imod Dansk Folkeparti

Trusler mod velfærd kommer ikke fra minoriteter, men fra politikere, der løber fra deres løfter, mener netværket København for Mangfoldighed, der indkalder til demonstration på Rådhuspladsen i København torsdag.

Det antiracistiske netværk København for Mangfoldighed afholder torsdag den 25. juni en demonstration på Rådhuspladsen i København.

Demonstrationens grundlag er formuleret positivt som en hyldes til mangfoldighed og sammenhold, men underteksten er en advarsel mod konsekvenserne af Dansk Folkepartis fremmarch ved folketingsvalget den 18. juni 2015.

Det giver sig på demonstrationsindkaldelsens side udtryk i teksten »Stemte du heller ikke DF« og en illustration, hvor der er sat kryds i et felt for mangfoldighed, ikke hos DF.

Netværket skriver i en pressemeddelelse, at »fremgangen for Dansk Folkeparti er et symptom på en generel udvikling i vores samfund, hvor politikerne flygter fra deres valgløfter og udpeger minoritetsgrupper som syndebukke for den økonomiske krise«.

Det opfordrer derfor til sammenhold imod en splittelsespolitik.

– DF lovede guld og grønne skove under valgkampen, men de er allerede i gang med at trække i land. Vi vil minde DF og regeringen om, at de ikke skal skyde skylden for deres manglende mod til at prioritere velfærden, på minoritetsgrupper i samfundet, siger Juliane fra netværket i pressemeddelelsen.

–  Vi mener ikke, at racisme nogensinde er i orden, og sammen vil vi fortsat arbejde for, at politikerne ikke bruger den økonomisk krise til at skabe mere splittelse samt sprede mere frygt og had, siger hun..

– Valgkampen har været præget af en debat, hvor politikerne opstiller en skillelinje mellem dem-og-os. Vi frygter, at denne skillelinje bliver en naturlig opfattelse i vores samfund. At det betyder endnu en stigning i hatecrimes og hetz mod minoritetetsgrupper de næste år. Derfor samles vi på torsdag for at sige fra og opfordre til sammenhold, siger Juliane.

Demonstrationen bliver afholdt torsdag den 25. Juni kl. 19. Der vil ifølge arrangøerene være talere, musik og optog gennem byen.

Læs mere om demonstrationen på Facebook

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce