Annonce

Swedish Defence League
25. marts 2013 - 13:12

Malmø: Tusinde på gaden mod antimuslimer

15 blev anholdt, da flere end 1.000 venstrefløjsaktivister lørdag protesterede med kanonslag og røgbomber mod den antimuslimske gruppe Swedish Defence League i Malmø.

15 personer blev anholdt, da hætteklædte venstrefløjsaktivister lørdag eftermiddag den 23. marts forsøgte at bryde igennem politiets afspærringer i protest mod en manifestation på Store Torv i Malmø indkaldt af den antimuslimske gruppe Swedish Defence League.

Flere end 1.000 mennesker deltog i den antiracistiske demonstration, som med kanonslag, kampråb og røgbomber gjorde, hvad de kunne, for at forstyrre og overdøve omkring 20 fremmødte antimuslimer.

Der var danskere på begge sider af politiets afspærringer – en håndfuld medlemmer af Danish Defence League var mødt frem for at støtte deres svenske ligesindede, mens Antifascistisk Aktion havde arrangeret bustur fra København til moddemonstrationen.

»Dagen var en stor succes for de fremmødte antifascister. Selvom det ikke lykkedes at blokere SDL på Stortorget, blev deres demonstration forstyrret og deres lille forsamling helt til grin,« skriver hjemmesiden ProjektAntifa i en artikel om protesterne.

Læs artiklen »SDL-fiasko i Malmø« hos ProjektAntifa.

Læs artiklen »Oroligt vid antimuslimsk demonstration i Malmö« hos Expo.

Se video fra protest-demonstrationen i Malmø.

Læs artiklen »Kravaller på Stortorget« hos Sudsvenskan.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce