Annonce

Pride
21. juni 2016 - 14:48

LGBTQ-miljøer raser over politiovergreb og aflysning af Istanbul Pride

Istanbul Pride er aflyst af de tyrkiske myndigheder, der i weekenden mødte march for transkønnede med tåregas og gummikugler. Copenhagen Pride »fordømmer overgreb og aflysningen«.

En march for transkønnede i Istanbul blev i weekenden mødt af tåregas og gummikugler, da politiet ville forhindre, at marchen fandt sted under Ramadanen.

Marchen var forbudt af de tyrkiske myndigheder, der også har aflyst Istanbul Pride, der skulle finde sted den 26. juni. 

LGBTQ-miljøer i Tyrkiet og i Danmark er rasende over politiets overgreb og myndighedernes aflysning.

Den officielle begrundelse fra myndighedernes side er, at de ikke kan garantere sikkerheden og den offentlige ro og orden på baggrund af trusler fra ultranationalister, der ifølge The Guardian har truet pride’en med vold. Desuden ønsker myndighederne ikke, at marcherne falder sammen med Ramadanan.

Læs mere om weekendens episode hos The Guardian

Den forklaring bliver hverken købt i LGBT-miljøet i Istanbul eller i København.

Ebru Kırancı, der er talsperson for Lambdaistanbul LGBTI Solidarity Association, mener, at myndighederne bruger Ramadanen som en dårlig undskyldning, når for eksempel fodboldfans kan gå på gaden, når de vil.

Copenhagen Pride fordømmer aflysningen af Istanbul Pride og kalder det politisk diskrimination.

- Selvfølgelig er de tyrkiske myndigheder i stand til at beskytte en pride-parade. Det her er manglende vilje og dårlige undskyldninger, og det ligner mest af alt et knæfald for de stærkt konservative og ultranationalistiske kræfter i landet, som modarbejder alt hvad der hedder LGBTQ-rettigheder og helt sikkert heller ikke bryder sig om, at datoen for Istanbul Pride i år falder under ramadanen, siger forperson Lars Henriksen.

Sidste år blev Istanbul Pride også mødt at tåregas og vandkanoner.

Den blev kort inden afgang aflyst af myndighederne, da den faldt sammen med Ramadanen. Politiet forsøgte derfor at sprede dem, der alligevel gik på gaden.

Læs »Istanbul: Politiet skyder med gummikugler og vandkanoner under gay pride« hos Ekstra Bladet 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce