Annonce

Yderste højre
23. februar 2015 - 18:50

Laveste antal fremmødte ved Pegida-demo i København

Omkring 45 mennesker deltog mandag i den ugentlige antimuslimske Pegida-demonstration i København, mens 200 gik på gaden for mangfoldighed. I Sverige og Norge var der ingen mandagsdemonstrationer, mens den engelske højrefløj prøver i weekenden.

Den danske aflægger af den antimuslimske bevægelse Pegida har næppe haft større momentum, siden terrorangrebet i København i forrige weekend begået af en ung muslimsk ekstremist. 

Alligevel dukkede der ikke flere end godt 45 mennesker op til gruppens demonstration mandag på Alextorv i hovedstaden, hvor formand Nicolai Sennels var eneste taler inden en kort gåtur med fakler. Dette er ifølge Researchkollektivet Redox det laveste antal fremmødte hidtil.

Imens gik omkring 200 mennesker i optog igennem byen under parolen »København for Mangfoldighed«, mens de lyttede til taler af Yildiz Akdogan, Medlem af folketinget for Socialdemokraterne samt forkvinden for foreningen »SOS mod Racisme«, Jette Møller, og live-musik af det svensk-columbianske reggaeton-band MAMBE.

Et større politi opbud sørgede for at holde parterne adskilt, men alligevel lykkedes det for antifascistiske aktivister at komme så tæt på Pegida-demonstrationen, at de kunne kaste løbesedler ud over de fremmødte.

Læs artiklen og se video: »Pegida demonstration overdænget med løbesedler« hos Local Eyes.

Aflyst i Oslo

I Pegida-bevægelsens hjemland mødte der ifølge politiet 4.800 mennesker op til demonstration i Dresden. 

Det var den første demonstration i byen siden bevægelsens kontroversielle grundlægger Lutz Bachmanns overraskende comeback som talsperson og ledelsesmedlem hos Pegida, efter han i sidste måned trak sig på grund af kompromiterende billeder, hvor han havde klædt sig ud som Hitler.

Læs artiklen »Pegida decides Hitler selfie is no problem« hos The Local.

I Norge havde Pegida aflyst deres ugentlige demonstration i Oslo, og hele projektet i byen er udsat på ubestemt tid.

Det sker blandt andet på grund af et voksende pres på gruppens leder Max Hermansen, der i weekenden annoncerede, at han lukker sin bogbutik i den norske hovedstad efter ukendte gerninsgpersoner har malet antifascistisk graffiti på bygningens facade.

Der imod samledes to personer til en Pegida-demonstration i byen Fredrikstad, hvor de blev mødt af omkring 60 moddemonstranter.

Læs artiklen »Pegida overdøvet av antirasister« hos Frederikstad Posten.

Læs artiklen »Pegida-Hermansen stenger butikken etter «nazisvin»-hærverk« hos VG.

Sverige og England på vej

I Sverige er den antimuslimske bevægelse stadig ikke kommet sig oven på nederlaget ved Pegida-demonstrationen i Malmø den 9. februar, hvor knap 10 fremmødte blev mødt af flere end 3.000 moddemonstranter.

Man har derfor helt opgivet ugentlige demonstrationer og i stedet besluttet at prøve med en »stor« demonstration i en ny by; Stockholm den 9. marts.

Læs om begivenheden »Stoppa hatmarschen« på facebook.

Læs artiklen »Pegida's antimuslimske folkefront falmer fortsat« hos Modkraft.

I England er der blevet annonceret den første Pegida-demonstration til at finde sted i Newcastle, lørdag den 28. februar.

Læs artiklen »British police confirm first PEGIDA UK rally in Newcastle« hos DW.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce