Annonce

Sit-in
3. november 2014 - 14:51

Landsdækkende sit-in aktion imod nedskæringer på humaniora-studier

Regeringens planer om at begrænse optaget af studerende på de humanistiske fag på landets universiteter er ugennemtænkte og udemokratiske, mener studerende. De laver 24-timers happening i protest.

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsens (R) nye såkaldte ’dimensionsplan’ vil betyde færre studerende, lukning af fag og dermed også færre midler til de humanistiske uddannelser i Danmark.

Årsagen til nedskæringerne er at mange nyuddannede humanister har svært ved at finde arbejde.

Men ifølge de studerende, undervisere, administrativt ansatte og medlemmer af ledelsen på de berørte uddannelser, så ministerens planer »uigennemtænkte og udemokratiske« og vil reelt ødelægge muligheden for at få en ordentlig uddannelse inden for humaniora.

Læs artiklen »Ministerens dimensionering – en vej til halve uddannelser?« hos Studenterrådet på Københavns Universitet.

Læs artiklen »Politisk pres fra alle sider: Uddannelsesminister skal ændre nedskæringsplan« hos Politiken.

24-timers happening

Kritikken kan blandt andet læses i indkaldelsen til en protest-happening, som humaniora-studerende over hele landet gennemfører mandag og tirsdag kaldet »Sit-in Imod Ministerens Dimensionering«.

Her inviterer de faglige studenterorganisationer ’HUMrådet’ på Københavns, Roskilde, Aalborg og Syddansk Universitet samt Artsrådet på Århus Universitet til en 24-timers aktion med taler, debat, foredrag og fest for bevarelse af deres kvaliteten på deres studier.

– Vi vil gerne vise, at vi elsker vores universiteter, at vi har nogle vigtige og spændende fagligheder, og at vi arbejder hårdt for at være bedst muligt rustede til arbejdsmarkedet. Derfor bliver vi på campus et helt døgn, hvor vi ved forskellige workshops og happenings vil markere hvordan humanister i virkeligheden er, skriver HUMrådet på Københavns Universitet på facebook.

Find det tæt pakkede protestprogram på facebook her: »Sit-in Imod Ministerens Dimensionering« her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce