Annonce

Nordisk Forum 2014
10. juni 2014 - 13:52

Kvindebevægelsen i Norden går sammen for at sætte ligestilling på dagsordenen

I weekenden samles de nordiske kvindebevægelser til den største ligestillingspolitiske begivenhed i 20 år. Op mod 10.000 ventes at strømme til Malmø for at diskutere kvindekamp og ligestilling. Danske feminister skal med og har store forventninger til begivenheden.

Lige nu forbereder kvindebevægelser i hele Norden den største ligestillingspolitiske begivenhed i 20 år.

Fra den 12. til den 15. juni vil op mod 10.000 kvinder og mænd strømme til Malmø i Sverige til »Nordisk Forum 2014«.

Formålet er at udveksle erfaringer og diskutere konkret handling, som kan sætte skub i ligestillingsdagsordenen.

Det er første gang i 20 år, at der afholdes Nordisk Forum om kvindekamp og ligestilling. Tilbage i 80'erne og 90'erne var der store nordiske kvindekonferencer, som betød et markant løft i kampen for kvinders rettigheder.

Dengang var det Nordisk Råd, som stod for at arrangere kvindekonferencerne. I år er det over 200 kvindeorganisationer fra hele Norden, som er arrangører.  

Besøg Nordisk Forum hjemmeside her.

Svensk kvindelobby tog initiativ

Initiativet udspringer fra den svenske kvindelobby, som sidste år samlede kvindeorganisationer fra hele Norden for at finde ud af, om der var opbakning til ideen. 

Det var der. Kvinderådet fra Danmark, der har 43 medlemsorganisationer, gik med, og det samme gjorde kvindeorganisationer i Norge, Finland og Island.

Charlotte Lund er ansat af Kvinderådet til at koordinere arbejdet med Nordisk Forum fra dansk side.

– Jeg har vildt høje forventninger til arrangementet. Her er en mulighed for, at vi kan få sat spørgsmål som retten til egen krop og den manglende ligeløn på den politiske dagsorden, siger Charlotte Lund til Arbejderen.

– Det kan virkelig rykke noget, når vi mødes så mange, der vil ligestillingen. Det kan få sat ligestilling på dagsordenen. Vi har samtidig en forpligtigelse til at undgå, at der bare bliver tale om en masse hensigtserklæringer, tilføjer hun.

Læs artiklen »Kvindebevægelser samles igen efter 20 år« hos Arbejderen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce