Annonce

Kurdisk demonstration mod drab
14. januar 2013 - 12:22

Kurdere frygter for skrøbelig fredsproces

Demonstration mod uopklarede drab på tre kvindelige kurdere i Paris samlede lørdag flere hundrede deltagere i København, fortrinsvis af kurdisk oprindelse. Arrangører frygter, at skrøbelig fredsproces også kan være aflivet.

Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark, Fey-Kurd, havde lørdag den 12. januar indkaldt til demonstration imod drabet på tre kvindelige kurdere, der blev fundet i Paris onsdag den 9. januar. De tre kvinder blev fundet af en journalist på et kurdisk infomationsbureau, og fransk politi har betegnet drabene som henrettelser.

De tre kvinder var Sakine Cansiz, medstifter af den kurdiske oprørbevægelse PKK, Fidan Dogan, der var medlem af det kurdiske parti, KNK, og Leyla Söylemez, der af Fey-Kurd også betegnes som en politisk aktivist.

Fey-Kurd frygter, at drabene vil spænde ben for den fredsproces, der lige er påbegyndt mellem den tyrkiske stat og oprørsbevægelsen PKK.

I en pressemeddelelse skriver Fey-Kurd, at attentatet kan være »medvirkende til, at kurderne endnu en gang sætter spørgsmålstegn ved Tyrkiets reelle intentioner for en fredelig løsning af konflikten. Kurdernes skepsis vokser, især når den tyrkiske ministerpræsident skynder sig til at påpege en intern konflikt hos kurderne som motivet bag attentatet frem for at fordømme episoden.«   

Demonstrationen gik fra Vesterbros Torv til Rådhuspladsen i København. De fleste demonstranter var af kurdisk oprindelse, men også danskere og tyrkere deltog. Talere ved demonstrationen var blandt andre Hamo Taspinar, Kurdisk Folkeforsamling, Villo Sigurdsson, tidligere byplanborgmester i København, Ibrahim Benli, Fey-Kurd, Pernille Fram, tidligere MF SF, og Pernille Skipper, MF Enhedslisten.

Læs mere demonstrationen i København hos Jihan.dk

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce