Tusindvis af borgere har fået afvist kontanthjælp på baggrund af fejlbehandling af sager om »gensidig forsørgerpligt«, erkender Københavns Kommune. Enhedslisten kræver, at kommunen tilbagebetaler million-beløb.
Regeringens indførelse af den såkaldte »gensidige forsøgerpligt« den 1. januar 2014, betyder, at par, hvor den ene modtager kontanthjælp, har pligt til at forsørge hinanden.
Med henvisning til reglerne har landets kommuner, der administrerer reglerne, helt eller delvist afvist tusindvis af borgeres ansøgning om kontanthjælp, da de ifølge myndighederne lever i »ægteskabslignende forhold«.
Men flere kommuner har ikke overholdt reglerne i deres behandling af de mange sager, herunder en lovpligtig partshøring af de mennesker, som 'mistænkes' for at være et par i juridisk forstand, og nu erkender Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning fejl i mindst 662 sager.
Læs artiklen »Borgmester: Vi har fejlet i sager om kærestepenge« hos Avisen.dk.
Afsløringen har udløst en undersøgelse af i alt 2.054 sager for fejl og lovbrud i forvaltningen og får nu Enhedslisten til at kræve af kommunen tilbagebetaler et større million-beløb.
– De borgere, som er ofre for brøleren, skal have deres penge tilbage omgående. Det er dybt arrogant overfor folk, at beskæftigelsesborgmesteren trækker sagen i langdrag, udtaler Ulrik Kohl, der er beskæftigelsesordfører for Enhedslisten i København.
Læs artiklen »Københavns Kommune har fejl i mindst 662 sager om kontanthjælp« hos Jyllands-Posten.
Læs pressemeddelelse fra Enhedslisten: »Kontanthjælps-koks i København overgår værste fantasi« her.
Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96