Annonce

grækenland
12. juni 2012 - 14:09

Kommunister kalder Enhedslistens søsterparti »svoren fjende«

Enhedslistens græske søsterparti Syriza skal ikke forvente opbakning fra Grækenlands Kommunistiske Parti, hvis de ønsker at danne regering. Kommunisterne betegner dem direkte som »en svoren fjende« i ny udtalelse.

Når grækerne skal stemme til parlamentsvalget den 17. juni, så tyder meningsmålinger på en overvældende opbakning til venstrefløjsalliancen Syriza, der står til at blive landets største parti.

Men hvis partiet ønsker at danne regering efter valget, så bliver det uden deltagelse fra Grækenlands Kommunistiske Parti (KKE).

Det slår kommunistpartiet fast i en udtalelse henvendt til den danske venstrefløj fra partiets internationale afdeling bragt i dagbladet Arbejderen tirsdag den 12. juni.

»KKE afviser idéen om dannelse af en »venstreregering«, fordi den vil bevare Grækenland i EU og NATO,« skriver kommunisterne.

Læs artiklen »Grækenlands kommunister vil ikke støtte en »venstre-regering«« hos Arbejderen.

Læs udtalelsen »Grækenlands Kommunistiske Parti: Sådan fører vi revolutionær valgkamp« hos Arbejderen.

»En svoren fjende«

I udtalelsen »Grækenlands Kommunistiske Parti: Sådan fører vi revolutionær valgkamp« kaldes ønsket om enhed på den græske venstrefløj en »illusion« og al tale om en venstre-regering for »løgn«.

Desuden betegner KKE direkte Enhedslistens græske søsterparti, Syriza, som »en svoren fjende«, der fører en »socialdemokatisk og anti-kommunistisk« politik.

»I dag forsøger Syriza at angribe KKE med krav om politisk duelighed i forhold til at såkaldt »forenet venstre«. Det er et forsøg på at få KKE til at slette hele afsnit af sit politiske program, forlade sine principper og acceptere en politik, der vil bestyre det kapitalistiske system – sådan som SYRIZA har til hensigt,« lyder analysen.

Grækenlands Kommunistiske Parti vil i stedet arbejde for at skabe en »social alliance«, der kan styrke en kompromisløs klassekamp.

»Som historien har vist os, har hverken reformer, kampen for at »regulere« det kapitalistiske system, for at mildne de mest ekstreme indgreb mod folket – og det er, hvad de opportunistiske, socialdemokratiske kræfter fokuserer på – nogensinde ført til overvindelsen af kapitalismen nogetsteds,« lyder det fra KKE's internationale afdeling.

Læs analysen »Grækenlands venstrefløj styrket efter valget« hos Modkraft.

Læs interview med Nikolaj Willumsen (Ø): »Venstrefløjsflertal vil nationalisere banker« hos Modkraft.

Se også links om det græske valg og venstrefløjen på Tidslinjen 17. juni 2012

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce