Annonce

Antiracisme
29. april 2015 - 11:44

København og Vejle: Islamhadere i mindretal

Den fremmedfjendske gruppe For Frihed (tidligere Pegida) måtte trods politibeskyttelse mandag den 27. april forkorte en planlagt »aftentur«, da talrige antifascister var mødt frem. Også i Vejle var højreekstreme i undertal, da Stop Islamiseringen Af Danmark blev mødt af moddemonstration.

Efter af den stærkt islamkritiske gruppe Pegida Danmark i slutningen af marts annoncerede sin lukning, har psykolog og initiativtager Nikolai Sennels arbejdet på et nyt tiltag, For Frihed, der mandag den 27. april afholdt sin anden mandagsdemonstration mod »den snigende islamisering af Danmark og Vesten«.

Den antiracistiske gruppe Revolutionære Antifascister havde på forhånd erklæret, at den ville forsøge at blokere For Friheds march. Omkring 100 antifascister var mødt frem ved 18-tiden, og politiet måtte trække kniplerne for at Sennels og kompagni kunne forsamles på Axeltorv i det indre København.

For Frihed samlede kun 29 personer, der gik i en lille og stille demonstration uden kampråb og flankeret af politi hele vejen.

På ruten, som måtte forkortes af politiet, forsøgte antifascister at stoppe demonstrationen. Da For Frihed-demonstranterne efter en kort tur returnerede til Axeltorv, blev de ført væk til Vesterport af politiet.

Imens stod talrige antifascister omkring S-togsstationen og råbte kampråb som »Hele byen hader Pegida«.

Følg Revolutionære Antifascisters liveopdateringer om mandagens begivenheder på Projekt Antifas twitterprofil

Konfrontation og nazihilsen

En lille kerne højreekstremister, bl.a. Philip Traulsen og Nicolai Boesen, forsøgte at blive på stationen, men til sidst fik politiet dem ind i et tog.

Én af de faste Pegida-deltagere heilede tydeligt til en fotograf fra Researchkollektivet Redox.
»Pegida/For Friheds afvisning af at være racister og hjemsted for nazistiske sympatisører blegner, når vi tydeligt kan dokumentere det modsatte gang på gang«, skriver Redox på Facebook.

Flere marchdeltagere fra miljøet omkring Danskernes Parti blev efterfølgende anholdt på Hovedbanegården, da de var involveret i et slagsmål. Også et mindre antal antifascister blev anholdt i løbet af dagen.

Revolutionære Antifascister kalder blokaden en »stor succes« og erklærer at organisationen vil fortsætte modstanden, indtil det fremmedfjendske initiativ lukker ned.

For Frihed har foreløbigt annonceret tre nye demonstrationer de kommende mandage kl. 18 fra Axeltorv.

Den næste falder den 4. maj – på 70-årsdagen for Danmarks befrielse.

Vejle for mangfoldighed

Også i Vejle var ekstreme højrefløj i klart mindretal mandag aften, da Stop Islamiseringen Af Danmark (SIAD) havde indkaldt til demonstration på Rådhustorvet.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad deltog 28 personer i manifestationen, mens en moddemonstration under navnet Vejle for Mangfoldighed samlede omkring 160 personer.

Til den antiracistiske markering, der foregik på det nærliggende Kirketorv var der taler fra folketingsmedlemmerne Henning Hyllested (Ø) og Karina Lorentzen (SF) samt viceborgmester Søren Peschardt (S).

Rådhustorvet, hvor SIAD ville demonstrere, blev indtaget af antiracister både før og efter demonstrationen, indtil et talstærkt politi fik presset det forsamlede moddemonstranter væk. Talerne blev jævnligt overdøvet af kampråb, båthorn og arabisk musik fra enkelte forbipasserende biler.

Se billeder fra SIADs demonstration hos Vejle Amts Folkeblad

Se også billeder hos Lokalavisen Vejle

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce