Annonce

Hovedstaden vil selv
17. september 2012 - 16:20

København fortsætter kampen for fri hash

Københavns Borgerrepræsentation mener det alvorligt, når den siger, den ønsker en forsøgsordning med legaliseret hashsalg i hovedstaden. Partierne bag dette års budgetforlig har afsat 100.000 kr. til en konference om emnet.

Hvert år sælges der for mellem én og to milliarder kroner ulovligt hash i København.

Indtil videre har regeringen afvist Københavns Kommunes ønske om et legaliseret hash-salg.

Men nu skal regeringen og alle andre kritikere overbevises gennem en storstilet konference om emnet.

Konferencen finder sted næste år og i forbindelse med det nye budgetforlig, som blev indgået i sidste uge, er der blevet afsat 100.000 kroner til initiativet. 

– Der er så mange fordomme i den her debat. Nu siger vi, lad os få fakta på bordet. Lad os høre, hvad der er op, og hvad der er ned. Derfor afholder vi en konference om emnet, hvor vi vil invitere relevante forskere, misbrugseksperter, sundhedsfagligt personale og socialarbejdere, siger socialborgmester Mikkel Warming fra Enhedslisten i en pressemeddelelse.  

Kampen for legalisering af hash får også opbakning af overborgmester Frank Jensen (S).

– Der er slet ikke tvivl om, at hash er skadeligt. Men jeg vil jo meget gerne have taget det marked væk fra banderne ved, at vi fik lov til at køre et kontrolleret forsøg i København med at sælge legaliseret hash, hvorigennem vi også rådgiver brugerne om de meget alvorlige problemer, der er ved at få et misbrug af hash, siger Frank Jensen til dagbladet Politiken.

Læs artiklen »Frank Jensen om kamp mod hashsalg: Det er skruen uden ende« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce