Annonce

København
25. november 2014 - 15:13

Jagtvej 69-ejer presset: Vil indgå brugsaftale med unge

Rådgivningsselskabet Procasa undersøger muligheden for at give unge aktivister midlertidig brugsret til den tidligere Ungdomshusgrund på Nørrebro. Stormøde torsdag afgør aktivisternes holdning i sagen.

Da rådgivningsselskabet Procasa i 2010 overtog den tomme grund på Jagtvej 69 på Nørrebro var det med en ambition om at etablere kommercielle butiksejendomme og boliger på stedet. 

Men realiseringen trækker ud og mere end fire år efter overtagelsen af den tidligere Ungdomshusgrund har selskabet stadig ikke formuleret en ansøgning til Københavns Kommune om godkendelse af et konkret byggeprojekt.

I mellemtiden har grunden fået nye beboere: En gruppe unge aktivister skabte i sommers en byhave på stedet og de seneste uger har både naboer og myndigheder klaget over problemer med rotter.

Læs artiklen »Rotterne besætter Jagtvej 69« hos Nørrebro-Nordvest Bladet.

Læs artiklen »Får bøde for at plante blomster på Jagtvej 69« hos Modkraft.

Forslag: Skriftlig brugsaftale

Naboklagerne har medført et pres fra Københavns Kommune, der nu får ejerne af Jagtvej 69 til at forsøge at finde en kreativ løsning på problemerne.

Procasa har således henvendt sig til Nørrebro Lokaludvalg med ønske om at indgå en brugsaftale, som skal give områdets unge mulighed for at bruge stedet mod at de hjælper med til at sørge for renhold og vedligeholdelse.   

– Vi oplever et pres fordi den nuværende situation fra flere sider bliver opfattet som uholdbar. Derfor undersøger vi muligheden for at lave en skriftlig aftale, der gør det muligt for folk at bruge grunden midlertidigt, fortæller medejer af Procasa, Carsten Tidgen Houtved, til Modkraft.

Ifølge Nørrebro Lokaludvalg er der et forslag på bordet om en brugsperiode på 2 år til grunden, der frem til 2007 var hjemsted for det venstreradikale fristed Ungdomshuset.  

Carsten Tidgen Houtved vil ikke gå detaljer med det konkrete forslag, og slår samtidig fast, at man ikke har ændret de langsigtede planer for grunden.

– Vores planer er stadig at lave bolig og erhverv. Vi er gået i dialog med vores nye naboer, HF Manegement, der har overtaget grunden bag ved Jagtvej 69 (en parkeringsplads og et supermarked, red.). Målet er at vi laver en fælles løsning for området, siger Carsten Tidgen Houtved.

HF Management beskriver på deres hjemmeside sig selv som en virksomhed, der primært køber ejendomme, »som har et solidt cash-flow og med en attraktiv upside for investor«.

Besøg FH Management’s hjemmeside her.

Stormøde torsdag i Folkets Hus

Hos Nørrebro Lokaludvalg ønsker man dog ikke at indgå en aftale med Procasa om brug af Jagtvej 69.

Man har i stedet henvist til de unge aktivister, der i maj måned skabte en blomstrende byhave på den kontroversielle grund.

– Vi er i flere omgange blevet kontaktet af ejerne omkring en aftale, men har besluttet at nøjes med at formidle en kontakt til de unge, der bruger grunden. Vi ønsker ikke at gå yderligere ind i sagen på nuværende tidspunkt, fortæller næstformand i lokaludvalget Mogens Petersen til Modkraft.

Hos gruppen »Byhave 69«, der organiserede sommerens havearbejde, har man besluttet at indkalde til et åbent stormøde omkring sagen. 

– Byhave 69 har eksisteret på Jagtvej 69 siden maj måned, frit og åbent for alle og uden hierarki. Grundens påståede ejer har en håbløs plan om på sigt at forvandle vores allesammens grund til supermarked og ejerboliger. Nu har denne "ejer" kontaktet os og vil indgå en aftale om at vi kan bruge grunden de næste to år, skriver aktivisterne i deres indkaldelse på facebook.

– Vi indkalder til stormøde omkring dette - og omkring hvordan vi skal gøre Byhave69 til et endnu federe sted i fremtiden, og forhindre at Jagtvej 69 nogensinde bliver et sted hvor kræmmere og profitmagere forsøger at forgylde sig selv.

Af indkaldelsen fremgår det også, at »der vil på mødet blive briefet grundigt om den nuværende situation og den kommunikation der har foregået med Procasa og Nørrebro Lokaludvalg.«

Stormødet foregår i Folkets Hus på Nørrebro, torsdag den 27. november klokken 17:00.

Læs mere om begivenheden »Stormøde for Byhave 69« på facebook.

Læs artiklen »Unge skaber byhave på Jagtvej 69« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce