Annonce

Aktivisme
28. januar 2014 - 17:11

Ironi på Christiansborg Slotsplads

Aktivister i gulvlange kjoler, jakkesæt og høje hatte hyggede sig med eksotiske frugter og champagne i højstilkede glas, mens der blev holdt samråd i finansudvalget om salg af Dong-aktier til Goldman Sachs.

Ironien var drivende tyk ved en aktion på Christiansborg Slotsplads tirsdag den 28. januar, da aktivister fejrede salget af Dong-aktier til den amerikanske bank Goldman Sachs, der er kendt for brug af skattely og skattefusk.

Bag aktionen står Mellemfolkeligt Samvirke, der kritiserer regeringen for agere på samme måde som fattige udviklingslande.

– Aftalen mellem Goldman Sachs, DONG og den danske regering har klare fællestræk med den måde, hvorpå udviklingslande under uigennemsigtige forhold bliver frarøvet deres lands ressourcer af multinationale skattesnyltere, siger Nils Brøgger, kampagnechef i Mellemfolkeligt Samvirke i en pressemeddelelse

–I søgen efter kapital lokker stater med skatterabatter og sælger sig selv for billigt. Udviklingslandene går hvert år glip af 900 milliarder kr. på grund af skattefusk. Landenes befolkning og fremtidige generationer står tilbage som tabere. Vi vil ikke finde os i det, siger han.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce