Annonce

Asylkamp
31. maj 2012 - 17:51

Iranere: Genhus os!

«De kan da ikke bare smide os på gaden«. De sultestrejkende iranere agter kun at efterkomme Københavns Kommunes krav om at forlade Demokratihuset, hvis kommunen kan anvise dem et andet sted at bo. 

Fredag morgen klokken ni er det slut med iranere i Demokratihuset på Vesterbro. I hvertfald hvis det står til Københavns Kommune.

Det er afgørelsen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, efter de sultestrejkende iranere imorges ansøgte kommunen om midlertidigt ophold i det kommunalt ejede hus.

Læs artiklen »Sultestrejkende smides igen på gaden« hos Modkraft

– Der er tale om folk, der i modstrid med alle regler er trængt ind og har besat en kommunal bygning, der slet ikke er beregnet til at overnatte i, udtaler forvaltningens presse- og kommunikationschef Erik Bjørn Møller til Modkraft.

Han mener, at det er helt forfejlet at gøre asylkampen kommunal.

– Vi holder fast i beslutningen om, at det ikke er kommunens opgave at blande sig i asylpolitik. Derfor er vi indstillede på at indgive en politianmeldelse, hvis de ikke er ude af Demokratihuset imorgen fredag klokken ni.

»Vil de smide syge mennesker ud?«

Men med udsmidningen bliver det jo netop kommunens ansvar, mener iranernes talsmand Said Parvin.

– Vi taler om sultestrejkende folk, der i de flestes tilfælde er psykisk sårbare. Det kan da ikke være kommunens mening bare at smide dem ud i rendestenen, siger han til Modkraft.

Læs artiklen »Sultestrejkende iranere får asyl hos Enhedslisten« hos Modkraft

Han fastslår, at kommunen bliver nødt til at genhuse de 11 iranere, hvoraf størstedelen stadig sultestrejker. Og at de ikke vil foretage sig noget, før der foreligger en skriftlig afgørelse fra kommunen.

– Vi er i god dialog med myndighederne, men et demokratisk samfund som Danmark kan ikke bare sætte folk på gaden, uden at de har nogen steder at gå hen. Vores seje aktivister leder nu med lys og lygte efter et sted, hvor vi kan være, så vi må håbe på det bedste, slutter han.

Læs mere om sagen hos Tilflugt I Kirken 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce