Annonce

Konspirationsteorier
31. maj 2014 - 20:41

International Bilderberg-protest flopper i København

Knap 100 mennesker deltog, da konspirationsteoretikere fra hele verden i denne uge og weekend protesterede mod Bilderberg-konference i København. Tre personer anholdt. Se billeder og video her.

Hvad der kunne have været et gennembrud for den danske ’sandhedsbevægelse’ blev i denne uge i stedet en bekræftelse på, at politiske konspirationsteorier stadig er et marginalt og yderligtgående fænomen i Danmark.

Således deltog kun mellem 50 og 100 mennesker i de demonstrationer mod Bilderberg-konferencen, der torsdag til lørdag blev afviklet på en støvet parkeringsplads foran Hotel Marriott i København Centrum i denne uge.

Demonstrationerne var arrangeret af danske konspirationsteoretikere, der mener, at Bilderberg-gruppen står bag en hemmelig og undertrykkende verdensregering også kendt som »New World Order«. 

Læs artiklen »Dansk NATO-chef til Bilderberg-møde i København« hos Modkraft.

 

Anholdt for at filme på hotel

Ugen startede ellers dramatisk.

Allerede tirsdag lykkedes det to af de udenlandske talere at blive anholdt, da de begyndte at filme og forsøgte at interviewe besøgende på Hotel Marriott.

Det drejer sig om de ’alternative journalister’ Luke Rudkowski (USA) og canadiske Dan Dicks, fra henholdsvis medieprojekterne »We Are Change« og »Press for Truth«.

Optagelser af episoden blev allerede dagen efter offentliggjort på internettet, hvilket hurtigt skabte stort postyr og forargelse på de sociale medier blandt medieaktivisternes støtter.

Se Luke Rudkowski og Dan Dicks bliver anholdt her.


Forargelsen blev ikke mindre torsdag, da den danske konspirationsteoretiker, byrådskandidat og medieaktivist Robbin Koefoed ligeledes blev anholdt på gaden foran hotellet, da han ikke ville oplyse sit navn til politiet.

Læs artiklen og »Se videoen: Politiet stopper ung politiker, der vil afsløre hemmelig agent« hos Dagens.dk.

Pentagram af afspærringstape

Både de to nævnte medier fra Canada og USA, samt den højreorienterede amerikanske radiovært, Alex Jones har i ugens løb dækket begivenheden i København med daglige videoindslag. 

Dertil kommer, at adskillige facebook-grupper i ugevis op til selve arrangementet har promoveret demonstrationerne.

Lørdag den 31. maj var annonceret som den store demonstrationsdag, men da Modkraft dukkede op omkring klokken 14 var der, ligesom de foregående dage, højst 100 mennesker tilstede.

Fremmødet står i skærende kontrast til sidste års Bilderberg-konference, som fandt sted i den engelske by Walfort og samlede adskillige tusinde moddemonstranter.

I København stod en lille håndfuld af de mest dedikerede lørdag eftermiddag foran et metalhegn med fronten mod Hotel Marriott og råbte ukvemsord mod den nye verdensorden i en megafon.

Imens sad de andre på medbragte havestole eller store træstubbe og snakkede, eller vandrede rastløse rundt, kiggede på de mange ophængte bannere og tog billeder.  

En svensk kvinde benyttede ventetiden til at skabe et pentagram af afspærringstape og trafikkegler på jorden, som kunne bruges til »samtale, cirkus eller andet«, som hun forklarer. 

Politibetjente i lysende dialogveste var hele tiden tilstede ligesom der konstant kredsede mandskabsvogne rundt i gaderne i området.

Samtidig lå der maskerede vagter med kikkerter på hotellets tag, som en påmindelse om, at nogle af verdens mest magtfulde mennesker befandt sig få hundrede meter derfra.

Se indslag fra demonstrationen hos RT her.

Se politikvinde kramme demonstrationsdeltagerne her.

En hollandsk deltager i Bilderberg-konferencen vovede sig hen til moddemonstrationen.

Se protestråb fra fredagens demonstration foran Hotel Marriott.

 

Kendte ansigter

Ugens demonstrationer var indkaldt af blandt andre, Morten Wilder fra hjemmesiden »Oplysning Til Det Danske Folk« og Charlotte Bjørn Poulsen, der er relateret til Scientology-Kirken og desuden engageret i kampen mod psykiatrien og medicinalindustrien.

De var begge tilstede foran Hotel Marriott ligesom andre kendte ansigter fra den såkaldte ’sandhedsbevægelse’, der var mødt frem, herunder Josef Hanji fra  Whistleblower-TV DK og Jakob Andreas Lauersen, der driver YouTube-kanalen MrPacmanpacks.

Se Niels Harrits tale her.

Bevægelsens danske hovedfigur, kemiprofessor og kritikker af den officielle forklaring på terrorangrebet den 11. September 2001 i USA, Niels Harrit, var også mødt frem og holdt tale lørdag.

Læs artiklen »Konspirationsteoretikere har forbindelse til Scientology« hos Modkraft.

Se Ole Dammegårds tale her.

Det var dog ikke kun fra vrede demonstranter, at deltagerne i årets Bilderberg-konference fik opmærksomhed.

Den russiske tv-station RT har dækket mødet live, men da det er lukket for pressen og offentligheden har der mest været billeder af biler og mennesker på afstand, som ankom og forlod hotellet ved Københavns havn.

Også den britiske avis The Guardian har bragt flere artikler om mødet ligesom DR og TV2 herhjemme har sat fokus på Bilderberg. 

Se indslaget »Bilderberg-deltager: Det snakker vi om på møderne« hos TV2.

Læs artiklen »Lykketoft afviser alle konspirationsteorier om Bilderberg« hos DR.

Læs artiklen »Bilderberg-mødedeltager erkender: Vi har været for lukkede« hos DR.

Læs artiklen »Pendanter til Bilderberg: Her er de andre elitenetværk i verden« hos DR.

Læs kronikken »Bilderberg - en elitær og udemokratisk supermagt er i byen« hos Politiken.

Læs artiklen »Bilderberg conference 2014: eating our politicians for breakfast« hos The Guardian.

Læs kommentaren »Konspirationsteori og selvstændig tænkning« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce