Annonce

Gadekampe og demonstrationer
22. december 2012 - 18:34

Indien i oprør efter gruppevoldtægt

Seksuel vold mod kvinder skal stoppes og straffes, lyder kravet fra demonstranter over hele Indien efter gruppevoldtægt nær har kostet en ung kvinde livet i landet hovedstad New Delhi.

Politiet i Indiens hovedstad New Delhi måtte fredag sætte vankanoner ind og bruge tåregas for at dæmme op for de stadig voldsommere demonstrationer, som har skyllet ind over hele landet siden en 23-årig kvindelig student blev gruppevoldtaget i en bus i byen i sidste weekend.

Kvinden blev i forbindelse med overgrebet tæsket halvt ihjel og smidt ud af den kørende bus, inden hun blev fundet nøgen i vejkanten.

Sagen er blevet dækket intenst i de indiske medier og har udløst daglige protester vendt mod myndighederne.   

Demonstranter forsøgte fredag, at storme landets indenrigsministerens hjem i protest mod hvad de opfatter som myndighedernes manglende evne og vilje til at stoppe den stigende seksuelle vold mod og overgreb på kvinder og piger.

Lørdag byggede studenteraktivister barrikader i gaderne og angreb politiet med sten for at komme frem til parlamentet for at vise deres vrede.

Læs artiklen »Protesters clash with police over Delhi rape« hos Al Jazeera.

Læs artiklen »Massive protests over Delhi gang rape, PM meets Shinde« hos The Times of India.

Se tv-indslaget »Indian anger over brutal gang-rape boils over« hos Al Jazeera.

 

Se indslaget »Police Open Fire Water Cannon on Thousands Angry Anti Rape Protesters in New Delhi« hos Reuters.

 

Politikerne selv under mistanke

Ifølge officielle tal bliver der anmeldt en voldtægt hver 18. time, mens der reporteres om andre typer af seksuelle overgreb mod kvinder hver 14. time i Indiens hovedstad.

Eksperter peger dog på, at tallene reelt er langt højere, da de færreste episoder bliver anmeldt.

Den manglende indgriben fra myndighedernes side betyder blandt andet, at overgrebene ofte sker i det offentlige rum eller offentlige transportmidler.

Samtidig viser en nye undersøgelse fra en borgerrettighedsorganisation, at overgrebssager langt fra er en hindring for at gøre politisk karriere i Indien.

Flere hundrede mænd anklaget for seksuel vold mod kvinder har været opstillet til valg i Indien de seneste fem år, inklusiv flere end 30 der er mistænkt for voldtægt, beretter den britiske avis The Guardian.  

– Hvis de parlamentarikere, som diskuterer denne type problemer selv har hjulpet disse formodede gerningsmænd, så er det legitimt at spørge, om de formår at straffe denne type forbrydelser, siger forfatteren til undersøgelsen til The Guardian.     

Læs artiklen »India: hundreds of men accused of sexual violence stand in elections« hos The Guardian.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce