Annonce

Anmeldelse
18. december 2013 - 11:18

Hyggelig aften med Margaret Cho

Mere kærlig end fierce, lyder vurderingen af showet "Mother". Men stadig relevant med temaer om stoffer, valg af underbukser og tilværelsen som faghag.

Den amerikansk-koreanske stand-up komiker gæstede for nyligt Bremen Teater for fulde huse med sit show, ”Mother”.

Jim Short åbnede showet og blev med sine 20 min. halvkiksede nationalistiske jokes aldrig rigtig sjov. Det lykkedes mig at fremmane halvandet medlidenhedssmil, men kun fordi jeg sad så tæt på, at det nærmest ville være uhøfligt at sidde og se sur ud, og mest fordi jeg igennem en revne i scenetæppet kunne se Cho danse rundt bag scenen, mens hun stod ventede på at komme på.

Læs artiklen "Mor kommer!" hos Modkraft.dk

Margaret Cho er sjov. Punktum. Og det var fedt at se hendes live! Hun var afslappet og virkede glad for at være på scenen. Nærmest lidt som at møde en gammel ven og her 24 timer efter sidder jeg tilbage med følelsen af at set et mere ’kærligt’ end ’fierce’ show, om end alle de gode gamle temaer var på bordet. Der var et gensyn med Cho’s mor, Cho’s erfaringer som erklæret faghag/dick widow, skidetrang i Hermés i Paris og overvejelse omkring ens underbuksers modtagelse afhængigt af typen (stram-op vs. g-streng), stoffer og bøsser, og hvordan man kan risikere at støde andre med sin krop.

En ting, der er værd at overveje er hvordan en parodiering af Cho’s koreanske baggrund, og om hvordan raciale stereotyper opfattes i en dansk kontekst. Man kommer let til at sidde med følelsen af ”Hvad griner de andre mon af”? Min kæreste pointerede bagefter, at hvor dansk standup ofte kan karakteriseres ved at være politisk ukorrekt, så er Margaret Cho bare politisk og upassende, og her er der en stor forskel. Genren standup er generelt lidt svær, fordi der er en tendens til at blive grinet af alt eller intet. Her var folk klar på at grine af alt. Til gengæld er det fedt at sidde i et overvejende LGBT-publikum med et lille nip hetero.

Margaret Cho er ærlig, kærlig og sjov og fantastisk til at imitere alt fra sin mor mors ansigt og accent til dryppende kønsbehåring. Der var hele tiden god kontakt og hun knækkede flere gange sammen af grin over en dialog med publikum.

Kunne det have være skarpere, skævere og endnu mere politisk? Ja, helt sikkert, men alt i alt rigtig god underholdning og 4 ud af 5 fugtige nougatstjerner herfra. 3 for showet og 1 fordi hun er woman of color, queer og helt sig selv!   

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce