Annonce

Alt blev brændt
19. oktober 2012 - 16:48

Hvor skal jeg klage?

Københavns Kommune konfiskerede i samarbejde med politiet onsdag 30 menneskers ejendele og kørte det til forbrænding. Hvor skal jeg gå hen for at klage? lyder det fra Aritz Alberdi Arabadaza, der nu står uden pas.

Fredag eftermiddag den 19. oktober er Folkets Park i København næsten tom udover to personer, der sidder på en bænk og et par stykker, der hænger ud foran Folkets Hus. 

Den rolige stemning efterlader ingen spor af de voldsomme begivenheder, der udspillede sig onsdag morgen, hvor politiet rykkede talstærkt ind og ryddede en improviseret hjemløse-lejr i parken.  

Ifølge DR bliver de hjemløses ting ikke anset som hittegods, men derimod værdiløst affald og derfor kørt direkte på forbrændingen.

– De tog alting, selvom jeg prøvede at forklare, at mit pas lå i min taske, forklarer Aritz Alberdi Arabadaza, der har mistet alle sine ting, til Modkraft. 

Læs artiklen »København kører hjemløses soveposer på forbrændingen« hos Politiken.

Se Modkrafts interview med Aritz Alberdi Arabadaza:

»Hvor skal jeg klage?«

Aritz Alberdi Arabadaza kommer fra Baskerlandet og er taget til Danmark for at finde arbejde.

Ligesom de godt 30 andre, der fik taget deres ejendele, overnatter og spiser han inde på hjemløsecaféen Grace i Stengade, der er lige ved siden af parken. 

Artiz Alberdi Arabadaza hænger som mange andre sine ting i træerne i parken på Nørrebro, fordi de ikke må have dem opbevaret på hjemløsecaféen. 

Men meget tyder på, at det nu bliver svært for ham at arbejde i Danmark.

Han havde en jobsamtale i dag (fredag, red.), men kan ikke få arbejdstilladelse uden sit pas.

– Hvor skal jeg gå hen for at klage? Hvor kan jeg få hjælp nu, siger han fortvivlet og forklarer, at ingen fik nogen information om, hvor tingene ville blive taget hen.

Politiet ville simpelthen ikke lytte på nogen protester fra de tilstedeværende. 

EL kræver undersøgelse

Jon Pape, der er Centerchef for Park og Natur, som stod i spidsen af rydningen, siger til DR, at problemet er opstået, fordi de ikke taler dansk eller »ikke har villet forstå det«. 

Læs artiklen »Kommune efter sovepose-afbrænding: De hjemløse forstod os ikke« hos DR.

Hos Enhedslisten er man forarget over kommunens og politiets indgreb. 

– Den her gruppe mennesker, der bor i Folkets Park, har en masse problemer i forvejen. F.eks. har kommunerne slet ikke lov til at yde hjælp til gruppen af udenlandske hjemløse. Det arbejder vi naturligvis på at ændre. Men at opleve, at Københavns Kommune aktivt har forværret situationen for de her mennesker, det er absurd, siger retsordfører Pernille Skipper (Ø) i en pressemeddelelse. 

Retsordføreren vil nu bede om en redegørelse fra socialministeren og den ansvarlige borgmester i Københavns Kommune for at undersøge, hvad der er sket.

Modkraft har forgæves forsøgt at få fat på Københavns Kommune og Københavns Politi for at få deres kommentar på sagen. 

Aritz Alberdi Arabadaza er nu efterladt tilbage med intet andet end uforståenhed overfor politiets adfærd - og de få ejendele han stadig har tilbage.

Han vil nu forsøge at kontakte Retshjælpen Rusk for juridisk hjælp.

Læs artiklen »Kommune ændrer kurs efter hjemløse-sag« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce