Annonce

Finland
31. januar 2013 - 13:15

Højreekstremister i knivangreb på dørvagt

En person blev såret ved en finsk bogreception, da højreekstremister gik amok med kniv. Bogen, der skulle præsenteres, kortlægger det ekstreme højre i Finland.

Forfatterne til en bog om det yderste højre i Finland præsenterede onsdag deres bog i en forelæsningssal på et offentligt bibliotek i byen Jyväskylä.

Ved receptionen var der - grundet dårlige erfaringer fra tidligere - låste døre og dørvagter. Men pludselig var der en lyd af glas, der blev knust, og en af dørvagterne blev angrebet med kniv og såret.

Angriberne blev alle genkendt af nogle af de tilstedeværende og er fra en højreekstremistisk gruppe, der kalder sig selv "patrioterne". Foruden kniv benyttede de flasker som våben. De nåede at flygte fra biblioteket, før politiet mødte massivt op og afspærrede området. Sagen efterforskes som "grov vold".

Den sårede var dog i stand til selv at gå til den tilkaldte ambulance, fortæller øjenvidner til YLE.

Læs om begivenheden hos YLE: "Knifing at event dealing with right wing extremism".

Ifølge Projekt Antifa var de cirka 100 tilstedeværende skræmte ved situationen, men arrangørerne besluttede at fortsætte arrangementet, for at det ikke skulle lykkes højreekstremisterne at ødelægge det.

Bogen, der skulle præsenteres, er "Äärioikeisto Suomessa" - hvilket betyder "Det finske yderste højre" - en kortlægning af det højreekstremistiske miljø og dets udvikling samt fremkomsten af den "stuerene" racisme. Bogen er skrevet af Mikael Brunila, Dan Koivulaakso og Li Andersson, der altså selv stod for præsentationen.

Læs mere hos Projekt Antifa: "Knivbevæbnede nazister angriber finsk bogreception".

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce