Annonce

grækenland
7. juni 2012 - 14:51

Højreekstrem politiker arresteret for overfald

Voldeligt overfald på to venstrefløjspolitikere på græsk morgenfjernsyn udløser arrestordre på talsmanden for det græske højreekstreme parti Gyldent Daggry.

De græske myndigheder kræver Ilias Kasidiaris, nyvalgt til parlamentet for det stærkt højreorienterede parti Gyldent Daggry, arresteret.

Det sker efter, han onsdag morgen overfaldt to ventrefløjspolitikere fra henholdsvis Syriza og Kommunisterne, under en debat på græsk morgenfjernsyn.

Læs artiklen »Greek MP Ilias Kasidiaris punches female rival on live TV debate« hos RTE.

Kommentaren om, at det er et alvorligt krisetegn for demokratiet, når folk, som vil »trække landet 500 år tilbage i tiden, lukkes ind i det græske parlament«, blev øjensynligt for meget for Ilias Kasidiaris.

Den tidligere elitesoldat i de græske specialstyrker kastede derefter med vand og slog ud efter de to opponenter.

 

Episoden udløser nu arrestordre fra den græske højesteret.

Læs artiklen »Greek Golden Dawn member’s arrest ordered after assaults on left-wing politicians during TV debate« hos World News

Intet alibi

Med knap 7 procent af stemmerne og 21 pladser i parlamentet ved valget i foråret 2012 har den yderste græske højrefløj med Gyldent Daggry fået en parlamentarisk platform for første gang siden 1974, og det vækker bekymring over det meste af det politiske spektrum i Grækenland.

– Kasidiaris voldelige adfærd efterlader ingen tvivl partiets sande natur, og jeg vil aldrig debattere med dem igen. Nu er der intet alibi for at stemme på dem, udtalte den tidligere konservative minister Prokopis Pavlopoulos, der også deltog i udsendelsen, umiddelbart efter episoden.

Læs artiklen »Greek Golden Dawn MP assaults female politicians on TV talkshow« hos The Guardian

Der er nyvalg i Grækenland søndag den 17 juni.

Se links om det græske valg og venstrefløjen


Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce