Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Fjernsyn for dig
17. november 2014 - 12:51

Gratis danske dokumentarfilm på din computer

Har du ikke nået at gå i biografen og set dokumentarfilm på CPH:DOX, så fortvivl ikke: dr.dk har lagt nogle danske dokumentarfilm op online. Modkraft anbefaler fire.

We are Journalist

Den ene er We Are Journalists (2014) af den iranskfødte Ahmad Jalali Farahani. Filmen skildrer de vanskelige forhold, som iranske journalister arbejder under, og som efter valget i 2009 kulminerede, da mange journalister blev fængslet og udsat for tortur. Dette gjaldt også Farahani, der selv journalist, og han har efterfølgende fået asyl i Danmark. Og filmen kan klart anbefales!

Filmen kan ses her på dr.dk.

1989

Den anden er 1989 (2014) af Anders Østergaard og Erzsebet Racz. Forleden kunne man fejre 25 år jubilæum for Berlinmurens fald, og filmen skildrer nogle af de begivenheder, der gik forud herfor. 1989 giver et lidt anderledes perspektiv på den historiske begivenhed ved især at fokuseres på Ungarns rolle.

Filmen kan ses her på dr.dk

Palæstina Maraton

I Palæstina Maraton følger vi de danske arrangører af det første maraton der bliver afholdt i de besatte områder – right to movement. Projektet er spændende og om dokumentaren er god må være op til dig at bedømme.

Filmen kan ses her på dr.dk

Læs artiklen »Palæstina får sit første maraton« på Modkraft.dk

Mig og min far – hvem fanden gider klappe?

Kathrine Ravn Kruse har med filmen Mig og min far - hvem fanden gider at klappe, lavet et portræt om sig selv og sin far og deres bevægelser hen imod hinanden efter flere års adskillelse. Det er en rørende film, som er poetisk uden at være prætentiøs. Her får du et indblik i andres liv og relationer, der er alt andet end banal. Der er bestemt grund til at klappe af denne lille dokumentar perle.

Filmen kan ses her på dr.dk

Læs anmeldesen »Antabus og stædig kærlighed« på modkraft.dk

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce