Annonce

Udland
30. september 2013 - 17:39

Græske antifascister: Minister bør stilles til ansvar

Forbindelser mellem politi og nynazister får antifascister til at kræve minister for offentlig orden sat til ansvar.

Den græske antifascistiske bevægelse KEERFA (Bevægelsen imod den racistiske og fascistiske trussel) kræver efter mord på en antifascistisk rapper, Pavlos Fyssas, den 17. september, at ministeren for offentlig orden og beskyttelse af borgerne, Nikos Dendias, og politiets øverste ledelse stilles til ansvar.

KEERFA begrunder det med, at græsk politi har snævre bånd til det neonazistiske parti, Golden Dawn. Antifascisterne beskylder politiet for at have udviklet en kultur, hvor anholdelser med racistiske undertoner af immigranter er en del af normen.

KEERFA peger desuden på, at antifascister er blevet anholdt  og tortureret i en forbindelse med en march til Aghios Panteleion, et nabolag, hvor Golden Dawn har lavet overfald på immigranter flere gange.

KEERFA's krav kommer efter at græsk politik lørdag den 28. september slog til imod Golden Dawns ledelse. Partilederen Nikolaos Michaloliakos og tre andre af partiets 18 medlemmer af parlamentet er blevet arresteret og sigtet for at være bagmænd i en kriminel organisation.

Flere politibetjente er tidligere på måneden blevet suspenderet, da de mistænkes for ikke kun sympati for Golden Dawn, men også for at have set gennem fingre med overfald og vold udøvet af det højreekstremistiske parti. Græsk politi anholdt for nylig en kollega, der angiveligt arbejdede som livvagt for Gyldent Daggry.

Udrensningerne i politiet er en følge af omfattend folkelige protester imod mordet på rapmusikeren og antifascisten Pavlos Fyssas, der blev stukket med en kniv i maven af et Golden Dawn-medlem efter at være blevet omringet af en større gruppe Golden Dawn-aktivister.

Golden Dawn har nægtet ethvert kendskab til mordet.

KEERFA afholder i samarbejde med en forening for immigrantarbejdere en international konference om antiracisme i Athen lørdag-søndag den 5-6. oktober.

Læs hele KEERFA’s pressemeddelelse [engelsk]

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce