Annonce

Udland
3. november 2013 - 23:19

Grækenland: Nihilistisk byguerilla mistænkes for likvidering af nynazister

Græsk politi og medier frygter, at en venstreradikal byguerillagruppe kan stå bag fredagens drab på to medlemmer af det nynazistiske parti Gyldent Daggry foran partiets hovedkvarter i Athen.

To ukendte gerningspersoner på motocykel har fredag skudt og dræbt to medlemmer af det nynazistiske parti Gyldent Daggry og såret et tredje medlem foran partiets hovedkontor i Athen i Grækenland.

Endnu er ingen anholdt i sagen, og ingen taget ansvaret for attentatet.

Men ifølge flere lokale og internationale medier, så arbejder politiet med en teori om, at angrebet kan være en hævnaktion for mordet på en antifascistisk musiker for to måneder siden begået af et medlem af Gyldent Daggry. 

Det græske anti-terrorpoliti har derfor rettet fokus i efterforskningen mod den yderste venstrefløj, nærmere bestemt landets mange små militante anarkistiske byguerillagrupper.

Læs artiklen »Two Golden Dawn members killed in drive-by shooting outside Athens office« hos The Guardian.

The police are working on several versions of the double murder - See more at: http://www.grreporter.info/en/police_are_working_several_versions_double...
The police are working on several versions of the double murder - See more at: http://www.grreporter.info/en/police_are_working_several_versions_double...
The police are working on several versions of the double murder - See more at: http://www.grreporter.info/en/police_are_working_several_versions_double...« hos GRReporter.

Læs artiklen »Golden Dawn shooting survivor could hold clues to identities of killers« hos The Guardian.

De Revolutionæres Sekt

Hovedmistanken retter sig imod den nihilistisk inspirerede gruppe De Revolutionæres Sekt, som tidligere har stået bag politisk motiverede drab i Grækenland med samme type pistol, som blev brugt ved henrettelsen af de to nynazister. 

Læs om De Revolutionæres Sekt i artiklen »Terroristerne, der ikke tror på noget« hos Information.

Læs mere om De Revolutionæres Sekt i artiklen »Militante nihilister vil omdanne Grækenland til en krigszone« hos Modkraft.

Gruppen er også kommet i politiets og mediernes søgelys, fordi den fornyelig har annonceret en tilknytning til et nyt samlingsprojekt for militante, anarkistiske nihilister kaldet »The Phoenix Project – International Conspiracy for Revenge«.

Det nye intiativ er, som tidligere omtalt på Modkraft, et forsøg på at bryde de seneste års stilstand blandt de militante grupper i Grækenland og udlandet ved at igangsætte en offensiv kampagne motiveret af hævn mod myndighedspersoner og andre, der opfattes som fjender.

Læs artiklen »Hævnlystne nihilister genoptager international byguerillakamp« hos Modkraft.

Sect of Revolutionaries

Læs artiklen »Police suspect urban guerrillas behind murder of Golden Dawn members« hos Ekathimerini.

Læs artiklen »The police are working on serveral versions of the dobbelt murder« hos GRReoprter.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce