Annonce

USA
15. april 2014 - 13:20

Google mødes med blokader i San Francisco

Google, Apple og andre teknologi-virksomheder beskyldes for at skrue huspriserne så meget i vejret, at almindelige mennesker ikke har råd til bo i San Francisco. Firmaernes medarbejderbusser er mål for blokade-aktioner.

Googles slogan 'Don't be evil' udfordres af anti-kapitalistiske aktivister og beboergrupper i den amerikanske by San Francisco.

Aktivisterne mener nemlig, at den verdenskendte internetvirksomhed sammen med andre teknologifirmaer, der har slået sig ned i byen, er medvirkende til skyhøje hus- og boligpriser.

Når firmaerne og deres højtlønnede ansatte flytter ind, så må andre – fattigere borgere – rykke ud og risikere at blive sat på gaden, når de ikke har råd til at betale huslejen, lyder kritikken.

Læs artiklen »Klassekamp i San Francisco: Fuck off Google« hos Politiken.

Blokader mod medarbejderbusser

San Francisco har nogle af de højeste huslejer i USA, og en toværelseslejlighed koster gennemsnitligt mere end 15.000 kroner om måneden, og mens knap en fjerdedel af byens indbyggere lever under fattigdomsgrænsen, så tjener teknologiarbejderne i gennemsnit over 550.000 kroner om året.

Protesterne mod udviklingen har stået på det seneste år, men i de seneste uger har der været særligt mange happenings i protest mod »gentrificeringen« i området Bay Area, da der var arrangeret en aktionsuge.

Her blokerede aktivister for teknologifirmaernes busser, der hver dag fragter ansatte til og fra arbejde, ligesom der blev demonstreret foran IT-entreprenør Kevin Rose private hjem.

Busserne – og Kevin Rose – er blevet symbol på en omsiggribende kamp imod ikke blot den ulige og asociale byudvikling, men også et afsæt for mere generel kapitalisme-kritik.

Læs mere på hjemmesiden Defend Bay Area.

Læs reportagen »Apple and Google busses blocked in Oakland« hos Indymedia East Bay.

Besøg initiativets »Anti-Eviction Mapping Project«'s hjemmeside.

Læs artiklen »Anarchists Picket Digg Founder's House And Demand $3 Billion For Anti-Capitalist Housing« hos Business Insider.

Læs aktivisternes protestbrev »Home Demo at Google VC's House on Potrero Hill« på hjemmesiden Kevin Ross Is a Terrible Person.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce