Annonce

Malmø
17. maj 2013 - 12:13

Gadefest i protest mod Eurovision

Venstrefløjsaktivister vil fredag aften benytte det europæiske Melodi Grand Prix i Malmø til at sætte fokus på folkelig kamp mod nedskæringspolitikken i Europa.

Når danske Emmelie de Forest lørdag aften går på scenen til finalen i Eurovision Song Contest 2013 (Melodi Grand Prix) i Malmø for at dyste mod sangere og bands fra hele Europa, vil millioner af mennesker over hele Europa sidde klistret til tv-skærmen, og i Sverige vil mange gader vil være mennesketomme.

Begivenheden er anledning til, at den udenomsparlamentariske venstrefløj fredag aften holder gadefest for at præsentere deres egen vision for Europa.

Festen finder sted i Folkets Park i Malmø og på en facebookside oprettet til formålet fortæller anonyme arrangører, at man ønsker at hylde de europæiske borgere, som kæmper mod nedskæringer i velfærden og neoliberalistisk krisepolitik.

Der er lagt op til en manifestation, der modsat den officielle Eurovision ikke hylder glimmer og pop, men fejrer en vision, der går ud over den aktuelle »økonomiske krise, national stater og kapitalisme.«

Læs mere om begivenheden »Eurovision – Beyond the Crisis« på facebook.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce