Annonce

Konference
22. november 2012 - 23:49

Fristeder kigger hinanden i øjnene

Repræsentanter for og brugere af alternative kulturhuse og fristeder i hele hovedstaden mødes lørdag på Bolsjefabrikken for at dele erfaringer, viden og holdninger.

De frivillige på Bolsjefabrikken mangler blot 50.000 kroner for at have indsamlet de 300.000 kroner det koster, at etablere en fond, som er forudsætningen for at kunne købe det alternative kulturhus på Lærkevej i Københavns Nordvestkvarter.  

Men hvad sker der egentlig med kulturen og de politiske visioner, når man opretter en fond og køber et fristed – og hvad er erfaringerne fra Ungdomshuset, Folkets Hus og Christiania?

Det har aktivisterne på Bolsjefabrikken nu inviteret repræsentanter fra syv forskellige fristeder samt Knud Foldschacks advokatkontor til at diskutere på en konference lørdag den 24. november.

Læs om begivenheden »Konference: FRIHEDVÆRDIEN - fra anarki til reformisme?« i Modkrafts kalender.

Køb eller ej?

Den direkte anledning til stormødet er at folk i og omkring Bolsjefabrikken er blevet i tvivl om hvorvidt man overhovedet skal købe stedet.

Men mødet er også en anledning til at starte en debat i hele fristedsbevægelsen om mål og midler, fortæller arrangørerne.

– Vi mener at det er sundt at stoppe op og snakke om hvor vi egentlig er på vej hen som bevægelse og hvordan de valg vi træffer påvirker hinanden, siger Djawed Kimouche fra Bolsjefabrikken til Modkraft.

Konferencen er åben, gratis og finder sted lørdag den 24. november kl. 10:00-19:00 på Ragnhildgade 1, 2100 København Ø.

Læs artiklen »Bolsjefabrikken: Bliv medejer af dit fristed« hos Modkraft.

Besøg Bolsjefabrikkernes hjemmeside.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce