Annonce

Budgetforlig
14. september 2012 - 18:26

Four more years til Ungdomshuset

Rødt budgetforlig i Københavns Kommune giver ekstra penge til socialt udsatte grupper, alment byggeri og klima. Og så sikres driften af Ungdomshuset fire år frem.

Venstrefløjen i hovedstaden har svært ved at få armene ned efter, at det i denne uge lykkedes trekløveret Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne at lande næste års budget for Københavns Kommune.

Med opbakning fra Liberal Alliance og De Radikale lykkedes det at finde penge til at styrke indsatsen for blandt andet et bedre klima, billige boliger og udsatte grupper.

– Det her er et solidarisk og rødt forlig, der øger ligheden, øger beskæftigelsen og øger velfærden. Vi viser vejen frem for landets regering. Vi viser, at det er muligt at tage ansvar og passe på de svageste – også i en krisesituation, siger Enhedslistens socialborgmester Mikkel Warming.

Han nævner konkret, at indsatsen overfor psykisk syge københavnere får et løft, ungdomsklubber og daginstitutioner med mange udsatte børn og unge får ekstra penge ligesom flere børn fra fattige familier får gratis skolemad.

Læs pressemeddelelsen »Rødt forlig på Rådhuset« hos Enhedslisten.

Klima og glade forældre

I det nye budgetforlig er omkring 300 millioner kroner blevet øremærket til en klimaplan, der skal sende København i retningen af at være en CO2-neutral hovedstad i 2025.

Det betyder blandt andet flere og større cykelstier og flere grønne jobs i hovedstaden.

Og det er godt i tråd med de røde partiers løfte til vælgerne, lyder det fra den politiske leder af SF i København.

– Det er et ræverødt forlig, og det er supergodt for København. Det svarer til det mandat, som københavnerne gav ved sidste kommunalvalg, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København og politisk leder af SF i København.

Læs artiklen »Glad københavnerborgmester: »Det er et ræverødt forlig«« hos Politiken.

Også hos de pædagogiske fagforeninger og Københavns Forældre Organisation (KFO) er der tilfredshed med prioriteringen på Rådhuset.

»Det er længe siden, at Københavns Kommune i den grad har prioriteret at få løftet børneområdet, som det er sket med budgettet for 2013. At indføre sociale normeringer, satse på forældresamarbejde og sikre en pædagogisk udviklingsdag for personalet kommer hele byens børn til gode,« lyder det i en samlet pressemeddelelse fra de pædagogiske fagforeninger LFS og BUPL og forældreorganisationen KFO.

Læs pressemeddelelsen »Glæde over børnebudget« hos KFO.

Ungdomshuset fremtidssikret

Også de mindre fristeder og alternative projekter i byen har grund til at glæde sig.

Således genåbner Sjællandsgade Bad til næste år med ni millioner kommunale kroner i ryggen, mens der kommer et fixerum på Mændenes Hjem og en såkaldt 'fixelance', der vil være bemandet året rundt.

Desuden er Ungdomshuset på Dortheavej sikret kommunale midler de næste fire år.

– Det var meget vigtigt for Enhedslisten, at den fortsatte drift af Ungdomshuset blev sikret. Huset har været en stor succes, og alle rædselsscenarierne fra de borgerlige politikere er blevet gjort til skamme af husets brugere, siger Enhedslistens kulturordfører Allan Ahmad.

Læs artiklen »Ungdomhuset lever videre i fire år - mindst« hos Politiken.

Læs artiklen »Fixelance, lukkedage og skybrudssikring - få overblik over Københavns budget 2013« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce